33-ejų metų britas šeštadienio naktį turėjo susikauti su principiniu varžovu Dillianu Whyte‘u, kuris norėjo keršto už 2015-ais metais patirtą pralaimėjimą. Likus savaitei iki kovos, D. Whyte‘o organizme per dopingo testą buvo rasta uždraustų medžiagų, dėl kurių boksininkas buvo priverstas pasitraukti. A. Joshua teko ieškoti kito oponento, o stoti į dvikovą sutiko 39-erių R. Heleniusas.

Kovos pradžioje A. Joshua neatrodė užtikrintai. Pasyviai boksavęsis britas niekaip nerado savo ritmo, o iš nekantraujančių žiūrovų jau trečiame raunde girdėjosi nepatenkinti šūksniai, kai kurie net paliko areną.

Triuškinantis smūgis septintame raunde buvo būtent tai, ko 33-jų metų sunkiasvoriui reikėjo. Gali būti, jog su šia kova A. Joshua susigrąžino pasitikėjimą savimi ir pasiuntė rimtą žinutę likusiam divizionui.


Po šiurpą keliančio nokauto suomiui reikėjo daktarų pagalbos, tačiau pakvėpavęs per deguonies kaukę sunkiasvoris pasveikino oponentą ir ringą paliko be papildomų priemonių. Tai buvo penktas R. Heleniuso pralaimėjimas iš 36-ių kovų.

Arenoje buvo ir Saudo Arabijos atstovai, kurie nekantriai laukia užbaigti derybas ir patvirtinti brito „superkovą“ su D. Wilderiu, kuri greičiausiai įvyktų kitų metų pradžioje.

Tai buvo pirmas A. Joshua nokautas per paskutinius dvejus su puse metų. Britas dabar yra laimėjęs 26-ias kovas, 23 iš jų užbaigė nenuskambėjus paskutinio raundo galutiniam gongui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją