Lietuvio atstovaujama „Montpellier“ ekipa sezono starte 31:29 nugalėjo „Toulouse“ rankininkus, o 23-ejų metų 203 cm ūgio J. Truchanovičius prie pergalės pridėjo net 8 įvarčius ir buvo pats rezultatyviausias komandoje.

Jonas į varžovų vartus metė 10 kartų, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Pirmajame Prancūzijos lygos ture rezultatyviau negu J. Truchanovičius žaidė tik du rankininkai. 11 įvarčių įmetė Raphaelis Caucheteux („St.Raphael“), 9 – Iosu Goni Leozas („Pays d‘Aix“).

„L’Equipe” interneto svetainė J. Truchanovičiaus debiutą pavadino nuostabiu.

„Lietuvis debiutavo tiesiog idealiai. 10 metimų į vartus ir 8 įvarčiai – puikus indėlis į pirmąją komandos pergalę“, – rašė prancūzai.

Primename, kad šią vasarą J. Truchanovičius su daugkartiniais Prancūzijos čempionais sudarė trejų metų trukmės sutartį. Praėjusiame sezone jis gynė Leobeno „Union“ (Austrija) ekipos garbę, o prieš pradėdamas legionieriaus karjerą atstovavo Klaipėdos „Dragūnui“.

„Montpellier“ komanda praėjusiame Prancūzijos čempionate užėmė ketvirtą vietą, bet laimėjo šalies taurę. Svarbiausias šios ekipos iškovotas trofėjus yra 2003 metais laimėtas Čempionų lygos apdovanojimas. Prancūzijos čempione ši komanda yra tapusi 14 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)