Rungtynių pradžioje komandos apsikeitė įvarčiais, bet netrukus lietuviai pradėjo pamažu tolti ir prieš pertrauką jau turėjo trijų įvarčių persvarą – 4:1. Antroje rungtynių dalyje Lietuvos rinktinei pavyko savo pranašumą dar labiau padidinti ir įtvirtinti pergalę galutiniu rezultatu 10:3.

Japonams net septynis įvarčius atseikėjo Genrikas Pavliukianecas, du įvarčius pelnė Justas Pažarauskas, vieną kartą pasižymėjo komandos kapitonas Nerijus Montvydas.

„Nors rezultatas didelis, pergalė buvo nelengva. Žinojome, kad japonai, net atsilikdami, spaus mus, mėtys tikrai stiprius metimus. Džiaugiuosi, kad vyrai buvo susikaupę nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Rytoj laukia sunki diena, net dvejos rungtynės su Vokietija ir Suomija. Dabar važiuosime analizuoti varžovų ir ilsėtis, o rytoj stengsimės iškovoti dar dvi pergales“, – komentavo treneris K. Janeika.

„Pusantro kėlinio jautėsi įtampa, nes laikėsi tas nedidelis skirtumas. Ilgai nebuvo aišku, ar mums pavyks išlaikyti tą persvarą, o gal japonai ims vytis mus. Varžovai spaudė, bet mes atsilaikėme. Manau, kad šios rungtynės buvo panašios kaip ir vakarykštės su Pietų Korėja, nes Japonijos ir Pietų Korėjos žaidimas yra panašus. Manau, šios rungtynės buvo pasiruošimas rytojui“, – svarstė J. Pažarauskas.

Lietuvos rinktinė, žaidžianti X grupėje, turi iškovojusi tris pergales per ketverias rungtynes. Ketvirtadienį mūsų komandos laukia paskutiniai du grupės mačai su Vokietijos ir Suomijos komandomis. Y grupėje varžosi JAV, Turkija, Iranas, Ukraina, Argentina, Graikija ir Australija.

IBSA pasaulio žaidynių čempionams atiteks dvigubas trofėjus – aukso medaliai ir bilietas į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Dar vieną šansą prasibrauti į paralimpines žaidynes Senojo žemyno komandos turės šių metų gruodį Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuvos rinktinei turnyre atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija 13:3

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija 10:3

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija

19.00 val. Suomija – Lietuva

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis 1

14.00 val. Ketvirtfinalis 2

16.30 val. Ketvirtfinalis 3

19.00 val. Ketvirtfinalis 4

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis 1

14.45 val. Pusfinalis 2

rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos

17.50 val. Finalas