Paskutinę dieną tvoskiant beveik 30 laipsnių karščiui pirmoji iš lietuvių pasirodė ieties metikė Liveta Jasiūnaitė.

Įspūdingai per apšilimą atrodžiusi lietuvė varžybas pradėjo vidutinišku metimu – 57,46 metro – ir šio rezultato per likusį laiką nebepagerino (54,40 m, 55,65 m, 56,09 m ir X).

Liveta nusileido ne tik dviem Baltijos sesėms – latvei Linai Mūzei (62,38 m) ir estei Gedly Tugi (60,19 m), bet ir kroatei Sarai Kolak (59,62 m), serbei Adrianai Vilagoš (58,93 m) bei vengrei Angelai Moravcsik (58,51 m) ir tenkinosi šešta vieta.

„Nežinau, šiuo metu sunku pasakyti, ko pritrūko. Apšilimą patys matėte, buvo viskas žiauriai gerai, o paskui galbūt įsitempiau ir visiškai nesuėjo technikoje sudėti akcentų ten, kur jie turi būti.

Oro sąlygos labai geros, iš tikrųjų. Stadionas geras, viskas gerai. Palaikymo komandos kažkaip galėjo ir daugiau būti, tik kiti metikai sėdėjo. Daugiau lietuvių nesijautė (šypsosi). Visada smagu dalyvauti už Lietuvą.

Jaučiausi gerai, bet absoliučiai technika... Atsisuku, nueinu į priekį, ta ietis dreba, virpa ir skrenda tik 56 m. Na, tai čia iš vietos mesti gali tiek“, – savė plakė Liveta.

Trenerį pakeitusi ir už Atlanto persikėlusi lengvaatletė teigė jau jaučianti permainų poveikį.

„Sunku dabar kažką sakyti, bet iš technikos pusės yra daug geriau. Galbūt tik tiek, kad stresinėje situacijoje neišeina savęs realizuoti, nors sakau: per apšilimą kaip niekur nieko 62 metrus metu. Tai gaila, kad į varžybas to perkelti neišeina“, – krimtosi liepos pabaigoje 29-ąjį gimtadienį švęsianti rokiškietė.

Jos laukia įtemptas sezono tvarkaraštis – jau po mažiau nei mėnesio teks grįžti ir į Chožuvą, kuriame vyks vienas „Deimantinės lygos“ etapas.

„Taip, dabar laukia du „Deimantinės lygos“ etapai, taip pat ir Lenkijoje dalyvausiu. Bet akcentas bus būtent pasaulio čempionatas“, – teigė ji.

L. Jasiūnaitei iki šiol priklauso Lietuvos rekordas (63,98 m), pasiektas 2019 metais.

2018-ųjų Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse užėmė aukštą septintą vietą.

Lietuvai žaidynėse Lenkijoje iš viso atstovauja net 130 sportininkų, iš kurių trečdalis (43) – lengvaatlečiai.

Iš viso Europos žaidynėse dalyvauja per 7000 sportininkų iš 48 šalių. Durys į žaidynes buvo užtrenktos karą Ukrainoje vykdančios Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją