Dar 2019 metais FINA buvo nusprendusi Rusijai, Kazanės miestui patikėti pasaulio vandens sporto šakų čempionatą.

Po Rusijos inicijuoto karo Ukrainoje Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) atskiroms sporto šakų federacijoms rekomendavo atsisakyti planų Rusijoje rengti tarptautinius renginius.

Ir FINA jau ne pirmą kartą paiso IOC rekomendacijų: iš Rusijos 2022 m. buvo atimta teisė rengti pasaulio jaunimo čempionatą ir planetos pirmenybes 25 m baseine.

„Singapūras turi viską, ko reikia sportininkams: pasaulinio lygio arenas, aukščiausio lygio renginių organizavimo patirtį ir visapusišką požiūrį į vandens sporto šakas, nuo elitinių atletų iki bendruomenės“, – teigė „World Aquatics“ prezidentas Husainas Al-Musallamas, nė žodžiu neužsimindamas apie Rusiją.

Primename, kad 2023 m. pasaulio plaukimo čempionatas vyks liepos 23-30 d. Japonijoje, Fukuokos mieste, kitąmet sportininkus priims Kataro sostinė Doha.

Tikimasi, kad 2025 m. „World Aquatics“ pasaulio čempionate dalyvaus daugiau nei 2500 sportininkų iš 209 pasaulio vandens sporto šakų nacionalinių federacijų.

Pasaulio vandens sporto šakų čempionatas – svarbiausias tarptautinis vandens sporto renginys, apjungiantis šešias disciplinas: plaukimą, vandensvydį, šuolius į vandenį, dailųjį plaukimą, plaukimą atvirame vandenyje ir šuolius į vandenį iš didelio aukščio.

Šią estafetę iš Singapūro 2027-aisiais turėtų perimti Budapeštas (Vengrija), taip sugrįžtant prie įprasto ciklo, kai pasaulio čempionatai rengiami kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)