Ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio lipo plaukikas Mantas Bucevičius (25 m krūtine), Aušra Stankuvienė (jėgos trikovė) ir lengvaatletė Rūta Tuskenytė (3000 m bėgimas).

Sidabro medaliais džiaugėsi Justinas Plungė (jėgos trikovė) bei plaukikai Alfredas Šimas (50 m laisvuoju stiliumi ir 25 m krūtine) ir Kristupas Gravrokas Goes (50 m laisvuoju stiliumi). Bronzos medalius iškovojo plaukikai M. Bucevičius (50 m krūtine) ir Jovita Urbonaitė (50 m krūtine ir 50 m laisvuoju stiliumi).

„Dešimt medalių – tikrai neblogas rezultatas. Žinoma, viską reikės aptarti, bet pirmas mūsų sportininkų pasirodymo vertinimas - teigiamas“, - sakė Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto (LSOK) prezidentas Zenonas Misiūnas.

Didelį įspūdį sportininkams paliko olimpinė bazė. Olimpiados dalyviai rungėsi 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių sporto centruose. Lietuvos atletus sužavėjo ne tik įspūdinga atidarymo ceremonija, bet ir Graikijos sostinės apylinkės, kurias jie apžiūrėjo dar prieš olimpiadą.

„Pagrindiniai skirtumai tarp sveikųjų ir specialiosios olimpiadų – apdovanojimų metu neskamba valstybių himnai ir nekeliamos vėliavos. Apdovanojami ne pirmas tris, bet aštuonias vietas užėmę sportininkai. Taip pat, dalyviai skirstomi į divizionus pagal amžių ir sveikatos būklę. Neįgalieji gali su sveikaisiais ne tik treniruotis, bet ir varžytis. Darome įvairias pasiruošimo stovyklas kartu su sveikaisiais, rengiame varžybas“, - pasakojo Z. Misiūnas.

Svarbiausias specialiųjų olimpinių žaidynių tikslas - žmonių, turinčių protinę negalią integracija į visuomenę. Siekiant to vyko edukaciniai užsiėmimai šeimoms, auginančioms vaiką su negalia.