Asmeninį rekordą (31,93 sek.) 50 metrų krūtine rungtyje pasiekusi A. Šeleikaitė liko patenkinta tuo, kaip sekėsi plaukti šiame pasiruošimo etape.

„Galėjo būti geriau, bet pasiekiau savo geriausią rezultatą 50 metrų nuotolyje, tai pasirodymą galima vertinti neblogai. Šiuo metu ruošiuosi Europos jaunių čempionatui Izraelyje. Tikiuosi, kad rezultatai dar kils ne tik Lietuvos jaunimo ir jaunių čempionate, bet ir Europos čempionate“, - šypsojosi į Lietuvą sugrįžusi plaukikė, Bratislavoje dusyk užlipusi ant nugalėtojų pakylos.

Tuo tarpu B. Kanapienytei, nepaisant iškovotų poros medalių, varžybose nepavyko pasiekti pagrindinio iškelto tikslo - priartėti prie šiemet įvyksiančio pasaulio čempionato normatyvų.

„Norėjau ir tikėjausi geresnių startų. Dabar tikiuosi, kad per artimiausias varžybas parodysiu, dėl ko stengiausi bei dirbau visą šį sezoną ir kad tas darbas pasiteisins“, - pasiryžimo nestokojo sportininkė.

Paklausta apie nenusisekusį startą 50 metrų peteliške rungtyje, kurioje pavyko patekti tik į B finalą, B. Kanapienytė pripažino, kad jai labiau yra tinkamos ilgesnių nuotolių distancijos, kuriose naudojama skirtinga technika ir taktika, o sau tinkamų sprinte plaukikė dar nėra suradusi.

Vertindamas auklėtinių pasirodymą, treneris Giedrius Martinionis visų pirma džiaugėsi A. Šeleikaitės pasiekimais. Pasak jo, auklėtinės pasirodymas puikiai iliustruoja, kokią įtaką rezultatams daro įtampa.

„Esu visiškai patenkintas Agnės startu ir pasiektu geriausiu asmeniniu rezultatu, juolab, kad važiavome be konkrečių tikslų, tiesiog išbandyti jėgas. Ji normatyvus Europos jaunimo čempionatui jau buvo įvykdžiusi, todėl neslėgė jokia įtampa, o kai sportininkas startuoja be laisvai, atsipalaidavęs, atitinkami ir rezultatai“, - konstatavo treneris.

Plaukimo specialistas negalėjo įvardinti B. Kanapienytės pastaruoju metu sustojusio progreso priežasčių, tačiau G. Martinionis neabejojo, kad netolimoje ateityje situacija tikrai pasikeis.

„Beatričei buvo kelta užduotis priartėti prie pasaulio čempionato normatyvų. Varžybos buvo gerai suorganizuotos, puikus teisėjavimas, todėl gaila, jog geresnių rezultatų pasiekti nepavyko. Aiškinamės problemas, kurias turime ir dėl kurių rezultatai neprogresuoja taip, kaip turėtų, bet priešnuodžių tam kol kas nerandame. Pernai viskas puikiai sekėsi, bet šiemet esame duobėje ir iš jos sunkiai sekasi lipti, tačiau Beatričė yra labai motyvuota, užsispyrusi sportininkė, todėl tikiu, kad viskas bus gerai ir situacija tikrai pasikeis. Negali būti darbas į nieką“, - tvirtino G. Martinionis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)