Nepriima į rinktinę

Dvi giminingas sporto šakas Lietuvoje drasko panašios rietenos.

Gegužę tuometės švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės užtarimo ieškojo irkluotojas Martynas Džiaugys, pareiškęs, jog federacija iš jo atėmė ne tik finansavimą, bet net ir valtį bei irklus.

Metamas už borto jaučiasi ir R. Nekriošius.

36-erių baidarininkas šią savaitę socialiniuose tinkluose trimitavo apie penkerius ar šešerius metus jo atžvilgiu besitęsiantį LBKIF „smurtą“.

Sportininkas tiesiogiai kreipėsi į Nacionalinės sporto agentūros (NSA) direktorių Mindaugą Špoką, tiesa, jo pateiktame rašte apie smurtavimą jau nekalbama.

Labiausiai R. Nekriošius nepatenkintas tuo, jog negalės dalyvauti rugpjūčio 23-27 d. Duisburge (Vokietija) vyksiančiame pasaulio čempionate.

Nors liepos pradžioje Lietuvos pirmenybėse laimėjo 500 m vienvienčių baidarių rungtį – pagal LBKIF patvirtintas atrankos taisykles, šalies čempionai įgauna teisę pretenduoti į nacionalinę rinktinę.

R. Nekriošius tvirtina neišgirdęs argumentų, kuriais rėmėsi jo kandidatūrą atmetęs LBKIF vykdomasis komitetas, bei skundžiasi, kad negalėdamas startuoti svarbiausiose sezono varžybose liks be federacijos mokamų maistpinigių.

Patyrusio baidarininko teigimu, juoda katė tarp jo ir ilgamečio LBKIF generalinio sekretoriaus Romualdo Petrukaneco perbėgo dar 2018-aisiais, kai R. Nekriošius buvo nepriimtas į keturvietės įgulą. Šį sprendimą sportininkas buvo apskundęs pačios federacijos apeliacinei komisijai ir ginčą laimėjo.

Federacija perspektyvų nemato

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją