Priminsime, kad „World Rowing“ nusprendė pritarti Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijoms grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas. Kaip neutralūs atletai jie jau galės varžytis šių metų jaunių (U19), jaunimo (U23) ir suaugusiųjų pasaulio čempionatuose.

Pasaulio jaunimo čempionatas bus organizuojamas Plovdive (Bulgarija) liepos 19-23 dienomis, stipriausi jauniai varžysis Paryžiuje rugpjūčio 2-6 dienoms, o pasaulio suaugusiųjų pirmenybės, kuriose bus dalijami olimpiniai kelialapiai, vyks Belgrade rugsėjo 3-10 dienomis.

Tačiau „World Rowing“ pabrėžia, kad Rusijos ir Baltarusijos pasus turintys sportininkai jaunimo bei suaugusiųjų varžybose galės varžytis tik vienviečių ir pavienių dviviečių valčių klasėse

LIF generalinis sekretorius Saulius Ritter teigė, kad tokio „World Rowing“ sprendimo galima buvo tikėtis.

„Tačiau mes griežtai laikysimės savo – į Lietuvoje organizuojamas tarptautines regatas agresorių nepriimsime“, – pabrėžė S. Ritter.

Jo teigimu, LIF pagrindinis tikslas – kuo daugiau pasaulio čempionate iškovotų olimpinių kelialapių.

„Tai – kiekvieno sportininko apsisprendimas. Negalime jų priversti dalyvauti, bet negalime ir neleisti varžytis. Kiekvienas priims savo sprendimą.

Manau, puikiai visa sportininkų bendruomenė supranta, kad pasaulio čempionate bus kovojama dėl olimpinių kelialapių. Tai gali nulemti tolimesnę sportininkų karjerą“, – sakė S. Ritter.

Priminsime, kad nuo karo Ukrainoje pradžios „World Rowing“ neleido Rusijos ir Baltarusijos atletams varžytis tarptautinėse varžybose. Europos čempionate, gegužės 25-28 dienomis vykusiame Blede (Slovėnija) agresorių sportininkai nedalyvavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją