Toks sprendimas priimtas dėl to, kad ROC pripažino savo narėmis keturių okupuotų Ukrainos teritorijų organizacijas. Į savo olimpinę šeimą ROC priėmė Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižės olimpines organizacijas.

Pridedama, kad IOC sprendimas įsigalioja nedelsiant ir galios neribotą laiką. Dar praėjusią savaitę IOC pareiškė, kad toks rusų elgesys yra Olimpinės chartijos ir Ukrainos olimpinio komiteto teritorinio vientisumo pažeidimas.

Kartu pridedama, kad dėl rusų atletų dalyvavimo artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse IOC apsispręs „tam tinkamu metu“.


Kiek vėliau į šią naujieną savo poziciją išplatino ir LTOK.

„Lietuvos tautinis olimpinis komitetas sveikina Tarptautinį olimpinį komitetą, priėmus principinę poziciją suspenduoti Rusijos nacionalinį olimpinį komitetą, neteisėtai prisijungusį Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto teritorinius padalinius ir pažeidusį Olimpinę chartiją.

LTOK kartu su Baltijos šalių nacionaliniais olimpiniais komitetais ne kartą išsakė tvirtą poziciją: kol tęsiasi žiaurus Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos karas prieš nepriklausomą Ukrainos valstybę ir jos žmones, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, oficialiems asmenims ir organizacijoms tarptautinėje sporto arenoje ne vieta“, – teigia LTOK.