Vyrų olimpinės distancijos varžybose nugalėjo patyręs Marijus Butrimavičius. Jis 1,5 km nuplaukė, 40 km numynė dviračiu ir 10 km nubėgo per 1 val. 57 min. 23,8 sek.

Jo pagrindinis konkurentas – taip pat nemažai tarptautinės patirties turintis Tomas Burbulis šįkart liko antras, finišavęs lygiai per dvi valandas.

M. Butrimavičius prisipažino, kad pergalę lėmė greitas darbas tranzite bei dviračio rungtis, kurioje jis išnaudojo savo stipriąsias puses ir atitrūko nuo T. Burbulio.

„Jonava kartais pasitinka mus karštomis oro sąlygomis. Trasa kiek pasikeitusi lyginant su ankstesniais metais. Labai visi gąsdina su tuo kalnu, bet man trasa patiko. Džiaugiuosi plaukimu, neleido varžovams toli pabėgti. Labai pasisekė greitai pasikeisti kostiumą tranzite, nustebau, kad tuomet aplenkiau T. Burbulį.

Važiuojant dviračiu jis dar laikėsi už manęs, bet pradėjus kilt į kalną, atitrūkau. Labai patiko pakeista dviračių trasa su nauju asfaltu ir mažiau miesto, o kalniukai manęs negąsdina. O dėl bėgimo, tai nepamenu, kada taip greitai bėgau. Prie to prisidėjo ir geros oro sąlygos“, – sakė M. Butrimavičius.
Trečiąją vietą užėmė praėjusių metų Jonavos triatlono nugalėtojas Gediminas Pajėda (2:02.23).

Tarp moterų triumfavo Gabrielė Garbauskaitė – 2 val. 25 min. 8 sek. Iškart už jos finišavo Monika Vainaitė (2:25.36).

„Šios varžybos man buvo kaip treniruotė, norėjau pasibandyti save olimpinėje distancijoje. Plaukimas buvo geras, o važiuojant dviračiu kalniukai padarė savo.

Kojos pavargo ir tas jautėsi bėgant. Visgi rezultatą vertinu visai neblogai, oro sąlygos buvo palankios, o ir pats renginys praėjo smagiai“, – teigė G. Garbauskaitė. Trečia finišavo Eglė Ragaišytė (2:27.19). Olimpinės distancijos estafetėje nugalėjo „Tennis Space“.

Gabrielė Garbauskaitė

Perpus trumpesnėje sprinto distancijoje Jonavoje nugalėtoju tapo Titas Pumputis (1:05.04). Antras liko Erikas Aukštikalnis (1:05.44), trečias – Aivaras Giedraitis (1:09.39).

Moterų tarpe nugalėjo Orinta Mauraitė (1:17.31), aplenkusi Liną Vasiljevienę (1:19.51) ir Žydrūnę Galvanauskaitę (1:19.59).

„Tri-Fun“ varžybose nugalėtojais tapo Jonas Saulius Jonaitis bei Nadežda Nakvosė. Vaikų triatlone greičiausi buvo Dominykas Kazlauskas bei Ugnė Varaškevičiūtė. Dar keliasdešimt pačių jauniausių vaikų dalyvavo nuotaikingoje „Splash & Run“ rungtyje.

Iš viso Jonavoje varžėsi per 300 triatlonininkų.

Įpusėjus LTT sezonui. M. Butrimavičius (2910 tšk.) ir G. Garbauskaitė (2325 tšk.) sutvirtino lyderių pozicijas LTT olimpinės distancijos bendroje įskaitoje. Antrąsias vietas užima Airidas Gražinskis (2818 tšk.) ir Sigita Šidlauskienė (2009 tšk.).

Sprinto distancijoje po trijų etapų pirmauja A. Giedraitis ir O. Mauraitė.

Klubų įskaitoje pirmauja „TRItonas“ (20 561 tšk.). Antroje vietoje – „Highpeaks Lietuva“ (17 059 tšk.).

Ketvirtas LTT etapas – Skaudvilės triatlonas – vyks rugpjūčio 6 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją