Iš Rusijos pavadinimo liko tik trys raidės, o RBU logotipas, kuriuo televisijos transliacijose iš Slovėnijos ženklinami rusų biatlonininkai, buvo modifikuotas pašalinant Rusijos vėliavos fragmentą.

Taip „apipavidalinti“ Alpių kurorte Pokljukoje į startą stoja Aleksandras Loginovas, Matvejus Jelizejevas, Svetlana Mironova ir jų tautiečiai.

Penktadienį RBU pateikė skundą Tarptautinei biatlono sąjungai (IBU), reikšdama prieštaravimą tokiems ribojimams.

Tačiau IBU vadovybė laikysis savo.

„Interpretacijos gali būti įvairios, bet mes tiesiog vadovaujamės Tarptautinio sporto arbitražo teismo sprendimu. Jį suprantame taip, kad Rusijos vardas negali būti minimas, o sportininkai privalo turėti neutralų statusą. Todėl ir naudojame sutrumpinimą RBU. Kitos tarptautinės federacijos gali matyti kitokius sprendimus, o mes pasirinkome tokį kelią“, – teigė IBU generalinis sekretorius Niklasas Carlssonas.

RBU komanda pirmojoje čempionato rungtyje – trečiadienį vykusioje mišrioje estafetėje – užėmė devintą vietą. Prizines pozicijas eilės tvarka išsidalino norvegai, austrai ir švedai, Lietuvos kvartetas finišavo 17-as tarp 27 rinktinių.

Penktadienį pirmenybes tęsia vyrų 10 km sprintas.

Primename, kad praėjusį gruodį naujas sankcijas Rusijai dėl manipuliavimo Maskvos antidopingo laboratorijos duomenimis paskelbė Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA).

Skirtą ketverių metų diskvalifikaciją vėliau patvirtino Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS), tiesa, sutrumpino ją perpus.

Praėjusį mėnesį Egipte vykusiame pasaulio vyrų rankinio čempionate Rusijos rinktinė taip pat buvo pristatoma kaip Rusijos rankinio federacijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)