Burtų valia K.Gaučaitė (76 kg; 12 dalyvių) pateko tiesiai į moterų imtynių ketvirtfinalį ir jame rezultatu 4:2 įveikė dukart Europos U23 čempionatų prizininkę Mehtapą Gueltekiną iš Turkijos.

Pusfinalyje Kamilė rezultatu 0:10 nusileido pasaulio jaunimo (U-20) čempionato bronzos medalio laimėtojai Kennedy Alexis Blades iš JAV.

Lemiamame mūšyje dėl bronzos lietuvė rezultatu 7:3 pranoko Europos jaunių ir jaunimo čempionatų penktos vietos laimėtoją lenkę Patrycją Moniką Slomską ir pasipuošė bronzos medaliu.

Šiame svoryje čempionės titulą iškovojo Reetika Reetika iš Indijos, kuri finale 9:2 nukovė Kamilės skriaudikę amerikietę K.A.Blades.

„Be galo džiaugiuosi Kamilės pasiekimais. Tai jau penktas pasaulio ir Europos įvairių amžiaus grupių medalis jos kolekcijoje. Matau, kad Kamilė įsibėgėjo – pernai ir šiemet ji laimėjo Europos U-23 čempionatų sidabro medalius, todėl turiu pagrindo tikėtis aukštų vietų ir suaugusių čempionatuose. Be abejo gyvenu su slapta mintimi matyti Kamilę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse“, – po bronzinės dvikovos kalbėjo pirmasis K.Gaučaitės treneris Arūnas Paplauskas.

Pasaulio U-23 čempionatui Kamilę Gaučaitę ruošė treneriai Aivaras Kaselis, Tatsiana Bokhan ir Andrius Stočkus.

Svoryje iki 50 kilogramų kovojusi Gabija Dilytė pirmoje imtyje rezultatu 2:9 nusileido Azijos U-23 čempionato nugalėtojai Neelam Neelam. Iki šių metų varžovė atstovavo Indijai, tačiau Tiranoje prie jos pavardės pažymėta Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) abreviatūra ir logotipas. Gabija liko tryliktoje pozicijoje tarp 20-ies dalyvių.