„Negaliu pasakyti, kad situacija beviltiška. Teigti, kad Eividas pirmojo trejetuko lygio būtų per drąsu, bet šioje vietoje įžvelgiu teigiamų momentų. Pirma, jis pasistumdys su elitiniu imtynininku, vien ši patirtis naudinga. Antra, visai tikėtina, kad Ukrainos sportininkas pateks į finalą ir ištrauks Eividą į paguodą“, – prieš kovą kalbėjo atleto treneris Saulius Liaugminas.

„Jaučiau, kad Beleniukas nori kirsti, apsigyniau ir perėmiau savo paėmimą., bet jis vis dėlto sugebėjo įkalti dubenį. Patirtis, kurios man pritrūko. Kitam kartui kovai su juo jau turiu planą, nedarysiu kai kurių klaidų. Galvoju, kad Beleniukas turėtų patekti į finalą, tikrai kietas“, – po kovos mintimis dalijosi E. Stankevičius.

Ukrainos imtynininkas nukeliavo iki finalo ir suteikė mūsiškiui galimybę paguodos turnyre tęsti kovą dėl bronzos.

Svorio kategorijos iki 67 kg šešioliktfinalyje lietuvis Edgaras Venckaitis pralaimėjo amerikiečiui Ellisui Colemanui.

E. Venckaitis kovoje išsiveržė į priekį 5:0. Tuomet tauragiškis priėmė „kryžių“, laimėjo poziciją ir metė. Apvijo varžovą ir sviedė. Deja, veiksmas nebuvo išbaigtas, E. Colemanas permetė kojas ir pridengė. Mentės ir padovanota pergalė.

„Jis suaugęs, patyręs ir pats priima sprendimus. Rėk nerėkęs, tačiau, jei būtų išgirdęs mane, kuomet prašiau išnešt už kilimo, o ne atlikti metimą, rezultatas tikriausiai būtų kiek kitoks“, – nusiminęs pasakojo treneris Ruslanas Vartanovas.

Amerikietis aštuntfinalyje pralaimėjo rusui Artiomui Surkovui ir palaidojo E. Venckaičio viltis kovoti dėl bronzos medalio.

Svorio kategorijos iki 60 kg šešioliktfinalyje Justas Petravičius nugalėjo indą Gyanenderą Gyanenderą.

„Ką galiu pasakyti, revanšas pavyko. Prieš kelias dienas treniruočių stovykloje Tatoje Justas kontrolinėje kovoje šiam Indijos atletui pralaimėjo. Matyt padarė išvadas“, – po dvikovos kalbėjo treneris Ruslanas Vartanovas.

Aštuntfinalyje J. Petravičius pralaimėjo praėjusių metų Europos čempionui serbui Kristianui Frisui.

„Tokiose imtynėse reikia rodyti aktyvumą ir ieškoti taškų parteryje. Žinoma gaila, kad už Justo mėginimą atlikti dubenį taškai buvo skirti serbui“, – apgailestavo R. Vartanovas.

Serbas suklupo pusfinalyje ir nesuteikė J. Petravičiui galimybės kovoti paguodos turnyre.