Pirmoje imtyje A. Mažeikai teko galynėtis su kylančia Latvijos imtynių žvaigžde, pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininku Albertu Jurčenko. Pirmą kėlinį klaipėdietis pralaimėjo „sausai“ (0:5), o antroje dvikovos dalyje Andrius buvo ties bedugnės riba – likus kiek daugiau nei dviem minutėm iki finalinio švilpuko latviui tereikėjo dviejų taškų iki techninės pergalės aiškia persvara.

Tačiau Andrius nenuleido rankų, o jo keli mėginimai atakuoti varžovo kojas buvo rezultatyvūs. Po eilinio kojų užgriebimo ir atlikto ridenimo A. Mažeika išlygino rezultatą. Netrukus parteryje klaipėdietis sukryžiavo A. Jurčenkos kojas ir pasismagindamas atliko šešis pervertimus paeiliui. Esant rezultatui 20:8, trenerių Olego Voitechovskio ir Sergejaus Kasimovo auklėtinis sumaniai atlaikė vangias latvio atakas ir šventė pergalę aštuntfinalyje.

Kitame etape – ketvirtfinalyje – laukė intriguojanti akistata su ukrainiečiu Denisu Pavlovu. Įkvėptas sėkmės Andrius pirmasis iškovojo du taškus, tačiau ukrainietis kėlinuko pabaigoje išlygino rezultatą.

Antrame kėlinuke scenarijus pasikartojo – Andrius „uždirbo“ du taškus, o ukrainietis eiliniu praėjimu į kojas pasivijo, tačiau atliko tris pervertimus ir išsiveržė į priekį (4:10). Po šios atakos lietuviui prireikė medikų pagalbos. Pauzė užsitęsė keletą minučių, o kai kojos skausmas buvo nuslopintas, Andrius keliais veiksmais išlygino rezultatą. Likus mažiau nei minutei, kaip ir kovoje su latviu, A. Mažeika prigriebė ir sukryžiavo ukrainiečio kojas bei atliko keturis pervertimus. Galutinis rezultatas 18:10.

Pusfinalyje traumuotas A. Mažeika neturėjo jokių galimybių apsiginti nuo būsimo Europos jaunimo čempiono Murado Suleimanovo atakų (0:10), o imtyje dėl trečios vietos gruzinas Tarielis Gaprindašvilis savo pranašumą įrodė per pusantros minutės (1:12).

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų Artiomas Auga po pirmo kėlinuko pirmavo prieš ispaną Carlosą Lombą Miguezą rezultatu 2:0, tačiau visiškai subyrėjo antrame kėlinuke ir pralaimėjo rezultatu 2:12 bei tarp 22-jų dalyvių liko penkioliktoje vietoje.

Europos jaunimo čempionato laisvųjų imtynių turnyre kovojo 141 imtynininkas.