Buvęs garsiausios visų laikų Lietuvos plaukikės treneris išrinktas Pasaulinės plaukimo trenerių asociacijos (WSCA) prezidentu.

Šias pareigas, kurias perėmė iš dešimtmetį asociacijai vadovavusio amerikiečio Georgo Blocko, britas eis mažiausiai iki 2024 metų. Iki šiol jis buvo organizacijos viceprezidentas.

Primename, kad 2010-2016 metais J. Ruddas treniravo Plimute gyvenusią R. Meilutytę ir padėjo jai triumfuoti 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse bei susižerti gausybę apdovanojimų Europos ir pasaulio čempionatuose.

Po nerezultatyvių 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynių tandemui iširus, J. Ruddas paliko Plimutą ir tapo Airijos plaukimo federacijos techniniu direktoriumi. Šias pareigas jis eina iki šiol.

Tarp žymiausių specialisto auklėtinių taip pat buvo daugkartinis pasaulio ir Europos pirmenybių nugalėtojas bei prizininkas Benas Proudas iš Jungtinės Karalystės.

„Galimybė prisidėti prie mūsų mylimo sporto plėtros šiuo reikšmingų permainų ir reformų laikotarpiu man yra didelė garbė ir privilegija. Kartu su savo kolegomis dirbsiu su Tarptautine plaukimo federacija bei kitomis organizacijomis ieškodamas būdų, kaip paskatinti plaukimo progresą“, – socialiniame tinkle rašė naujasis WSCA vadovas.

Prieš tai jis ne kartą viešai ragino modernizuoti kaltinimų stagnacija ir korupcija apgultos FINA struktūrą ir net svarstė galimybę kurti alternatyvią pasaulinę organizaciją. Ypač aštriai J. Ruddas pasisakydavo dopingo klausimu, ragindamas griežčiau bausti susitepusius sportininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją