Vaikinams reikėjo įveikti 5,5 km distanciją su 26 kontroliniais punktais klaidžiame ir daugybę takelių turinčiame Ignalinos miške, trasa driekėsi ir miesto centre. Naktį gerokai palijus dalyviams papildomu iššūkiu tapo slidi danga.

N. Lukošius distanciją įveikė per 22 min. 16 sek. ir pasidalino trečia vieta su tokį patį laiką fiksavusiu švedu Sverre Rojgardu. Nuo čempiono iš Šveicarijos Flurino Schynerio lietuvis atsiliko 18 sek.

„Šioje trasoje raktas į sėkmę buvo geras senojo žemėlapio išanalizavimas, žinojimas, ko tikėtis. Važiavimas buvo labai greitas, daug posūkių“, – po finišo sakė N. Lukošius.

Išvakarėse vidutinėje distancijoje jis užėmė penktą vietą.

Sugausių grupėje Jonas Maišelis 7,3 km distanciją su 32 kontroliniais punktais įveikė per 25 min. 17 sek., iki bronzos laimėtojo švedo Marcuso Janssono jam trūko 24 sekundžių.

Sidabrą iškovojo danas Mortenas Oernhagenas, o čempionu tapo čekas Vojtechas Ludvikas. Dar trys lietuviai pateko į geriausiųjų dvidešimtuką: Ignas Ambrazas finišavo 10-as, Šarūnas Dmukauskas – 18-as, Jonas Vytautas Gvildys – 20-as. Kiti lietuviai Julius Juodišius ir Arnoldas Valiauga liko rikiuotės gale, atitinkamai 51-as ir 54-as iš 63 startavusių sportininkų.

Tarp moterų Gabrielė Andrašiūnienė užėmė 8-ą vietą. Lietuvė 6,3 km distanciją su 26 kontroliniais punktais įveikė per 27 min. 10 sek. Laimėjo daugkartinė čempionė danė Camilla Soegaard, distanciją įveikusi per 25 min. Kita Lietuvos atstovė Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė buvo 27-a, o iškart po jos 28-oje pozicijoje rikiavosi Justė Umbrasaitė.

Europos čempionate iš viso varžosi 200 sportininkų iš 18 šalių. Čempionate nedalyvauja rusai ir baltarusiai, Tarptautinei orientavimosi sporto federacijai (IOF) priėmus sprendimą suspenduoti šių šalių atstovus dėl karo Ukrainoje.

Šeštadienį dalyvių laukia daugiausiai ištvermės reikalaujanti ilgoji distancija, o sekmadienį čempionatas finišuos mišrios estafetės varžybomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją