„Taip nutiko, kad pirma pasauliui parodėme, jog turime stipriausią funkcinio sporto atstovą planetoje, o tik tada pradėjome aiškintis ką turime Lietuvoje. Deja, pernai Egipte vykusiame pasaulio funkcinio sporto čempionate geriausiai pasirodęs Gintas Petrikas dėl patirtos traumos mūsų čempionate dalyvauti negalės, tačiau jis bus vienas varžybų komentatorių“, – pasakoja čempionatą rengiančios Lietuvos funkcinio sporto federacijos (#LF3) prezidentas Igor Kuznecov.

Lietuvoje iki šiol funkcinio sporto varžybos rengtos tik su kitų sporto federacijomis, o nepriklausomas nacionalinis čempionatas rengiamas pirmą kartą. Ignalinos žiemos sporto centre iš viso varžysis apie 90 sportininkų iš visos Lietuvos. Varžybų dalyviai bus suskirstyti į tris vaikų ir paauglių iki 18 metų amžiaus grupes, taip pat vyrų ir moterų grupes.

„Iš viso dalyvaus apie 30 jaunimo atstovų ir tai ypatingai džiugina. Jei vyresnieji sportininkai dažniausiai į funkcinį sportą yra atėję iš kitų sporto šakų, jaunimui paprastai tai pirmoji jų sporto šaka, tad ateityje galime tikėtis dar geresnių rezultatų nei dabar, nors jau ir taip esame pasaulio čempionai“, – džiaugiasi I. Kuznecov.

Savo jėgas sportininkai išbandys šešiose šio sporto rungtyse, kuriose atskleis savo jėgą bei ištvermę. Pasak #LF3 prezidento I. Kuznecov, funkcinis sportas pasaulyje populiarėja dėl to, kad tai labai visapusiška sporto šaka. Jei daugelyje sporto šakų reikia išvystyto vieno gebėjimo, funkciniame sporte vystomos visos raumenų grupės, ištvermė, aerobiniai gebėjimai. Būtent dėl šios priežasties funkcinį sportą dažnai renkasi kariai, ugniagesiai, kitų specialiųjų tarnybų kur reikalingas visapusiškas fizinis parengtumas atstovai.

Lietuvos funkcinio sporto nacionalinis čempionatas / FOTO: lf3

„Mus patraukė būtent šio sporto įvairiapusiškumas, tikslas gerinti bendrą fizinę būklę, o ne kurį nors vieną gebėjimą. Tai mus sieja, nes technologijų pasaulyje turi būti įvairiapusiškai stiprus, ištvermingas ir mokėti atkakliai siekti tikslo. Manau tai yra priežastis, kodėl „TeraSky“ specialistai visame pasaulyje mėgsta užsiimti ištvermės, funkciniu sportu bei trikove. Tikslo siekimas, lojalumas ir patikimumas – taip mes matome pasaulį“, – sako pagrindinio čempionato rėmėjo „TeraSky Baltic“ verslo plėtros vadovas Markas Zbarskis.

Lietuvos funkcinio sporto federacija (#LF3) yra tarptautinės Funkcinio sporto federacijos (International Functional Fitness Federation) dalis. Pagrindinis #LF3 tikslas yra sportininkų ir funkcinio sporto mėgėjų vienijimas, siekiant vystyti funkcinį sportą, skatinti fizinį aktyvumą ir propaguoti sveiką gyvenimo būdą.

Generalinis renginio rėmėjas – „TeraSky Baltic“, renginio informacinis rėmėjas – „Delfi“.

Lietuvos funkcinio sporto nacionalinis čempionatas vyks Ignalinos žiemos sporto centre š. m. liepos 22-23 d. Daugiau apie čempionatą: https://www.facebook.com/events/715651333194952

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per „Delfi TV“: pentadienio transliaciją rasite čia (https://www.youtube.com/watch?v=M_IZbZz3ndc&ab_channel=Delfisportas), o šeštadienio čia: https://www.delfi.lt/a/90770651

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją