Šeštadienį dviratininkai varžėsi sprinto trasoje.

Moterų grupėje čempione tapo Algirda Zaliauskaitė (Vilniaus „Perkūnas“/Vilniaus sporto centras), 6 kilometrų su 27 kontroliniais punktais trasą įveikusi per 27 min. 8 sek. Antrą vietą užėmė Gabrielė Andrašiūnienė (Šiaulių „Sakas“), pralaimėjusi 18 sek., o trečią – Karolina Mickevičiūtė Juodišienė (Vilniaus „Fortūna“), čempionei nusileidusi 1 min. 12 sek.

„Žinojau, kad trasos pradžioje laukia labai tankus takelių tinklas, todėl startavau gan lėtai, atidžiai orientavausi. Vėliau prasidėjo geresni keliai ir tada jau „spaudžiau“. Trasoje padariau dvi klaidas: vienoje vietoje įvažiavau į tvora aptvertą teritoriją, tad teko apsisukti ir išvažiuoti. Kitoje vietoje per žemai nusileidau ir teko papildomai sukilti į kalną“, – pasakojo Algirda Zaliauskaitė.

Vyrų grupėje nugalėjo Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Maišelis (Vilniaus „Perkūnas“/Vilniaus sporto centras), trasoje sugaišęs 30 min. 28 sek. Antrą vietą iškovojo Regimantas Kavaliauskas (Telšių „Telšiai“), atsilikęs tik 8 sek., o trečią – Šarūnas Dmukauskas (Ignalinos „Būdakalnis“), pralaimėjęs 21 sek.
Vyrai turėjo įveikti 9,7 kilometrų su 29 kontroliniais punktais trasą.

„Sprinto trasa tikrai buvo gera. Gal kaip sprintui 5 min. per ilga, bet man visgi patiko. Trasoje sekėsi neblogai, bet esu ir geriau pasirodęs. Padariau 2-3 klaidas, kurios kainavo apie 1,5 minutės. Parodomajame punkte sakė, kad važiuoju panašiu laiku kaip varžovai, tad pabaigoje stengiausi susikoncentruoti, spausti kiek galiu ir laimėjau“, – sakė Jonas Maišelis.

Sekmadienį Lietuvos žiemos sporto centre buvo varžomasi dėl ilgos trasos apdovanojimų.

Moterų grupėje nugalėjo Karolina Mickevičiūtė Juodišienė (Vilniaus „Fortūna“), trasoje užtrukusi 1 val. 55 min. 39 sek. Antrą vietą Algirda Zaliauskaitė (Vilniaus „Perkūnas“/Vilniaus sporto centras), pralaimėjusi 34 sek., o trečią – Asta Šimkonienė (Kauno „Medeina“), atsilikusi 4 min. 33 sek.

Moterys turėjo įveikti 30,4 kilometro su 26 kontroliniais punktais trasą.

Vyrų elito grupėje nugalėjo Šarūnas Dmukauskas (Ignalinos „Būdakalnis“), 39,1 kilometro su 30 kontrolinių punktų įveikęs per 1 val. 57 min. 12 sek. Antrą vietą užėmė Jonas Maišelis (Vilniaus „Perkūnas“/Vilniaus sporto centras), atsilikęs 3 min. 21 sek. Trečią vietą užėmė Regimantas Kavaliauskas (Telšių „Telšiai“), pralaimėjęs 7 min. 4 sek.

„Nuo pat starto laikiau didelį tempą, stipriai myniau į kalnus. Jau penktame kontroliniame punkte pavijau pirmą varžovą. Tada tempas truputį krito, padarėme keletą klaidų. Bet vėliau man pavyko atitrūkti. Jaučiau, kad gerai sekasi, kad orientuojuosi be klaidų. Parodomajame punkte išgirdau, kad esu gerokai atitrūkęs nuo varžovų ir antrą trasos dalį važiavau atsargiau. Joje pralaimėjau apie 1,5 min., bet pergalei užteko pirmoje dalyje sukaupto pranašumo. Esu šiek tiek nustebęs užimta vieta. Specializuojuosi sprinte ir vidutinėje trasoje, ilga trasa nėra mano mėgstamiausia. Lietuvos čempionu ilgoje trasoje tapau pirmą kartą. Prieš tai esu nugalėjęs tik sprinte. Labai džiaugiuosi šia pergale“, – kalbėjo Šarūnas Dmukauskas.

Jau šį penktadienį Kaune prasidės pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės finalo etapas. Varžybose startuos per 120 pajėgiausių sportininkų iš 17 pasaulio šalių.

Ketvirtadienį 17 val. Kauno Rotušės aikštėje vyks nuotaikingas varžybų atidarymas su Radistais, o jau penktadienį sportininkai stos į ilgos trasos varžybų startą. Šeštadienį bus varžomasi vidutinėje trasoje, o sekmadienį – sprinte.

Kartu su stipriausiais elito sportininkais varžysis ir veteranai. Tuo pačiu metu vyks ir pasaulio veteranų čempionatas, kuriame varžysis per 220 dalyvių iš 22 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją