Vienintelis iš aštuonių sportininkų, pastaruoju metu pasiekęs gerų rezultatų aukščiausio lygio rungtynėse, yra Jevgenijus Rybakovas. Šis 33 metų bėgikas per 2012-aisiais vykusį Europos čempionatą užėmė trečią vietą 10 km distancijos bėgime.

Komisija, suteikianti dopingo nevartojantiems sportininkams „įgaliotųjų neutralių atletų“ statusą, veikia nuo 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiados.

Rusijos lengvaatlečių, kuriems leidžiama rungtyniauti, sąraše šiuo metu yra 67 asmenys. IAAF, nuo gruodžio gavusi 199 užklausų, dar 62 sportininkų į sąrašą neįtraukė.

Gegužę neutralių sportininkų statusas buvo atimtas iš aštuonių Rusijos ėjikų, įskaitant Pasaulio čempionato 20 km distancijoje sidabrą iškovojusį Sergejų Širobokovą, nes jie treniravosi su diskvalifikuotu treneriu Viktoru Čeginu.

Kovo 6-ąją IAAF atnaujino draudimą Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti rungtynėse.

2015-aisiais institucija įsivėlė į skandalą, Prancūzijoje areštavus Lamine'ą Diacką, nuo 1999-ųjų ėjusį IAAF prezidento pareigas.

Jam buvo pateikti kaltinimai dėl rusų sportininkų neišlaikytų dopingo testų slėpimo mainais į milijonų dolerių vertės kyšius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)