„Kadangi į Vilnių yra palyginti mažai skrydžių arba skrenda tik labai maži lėktuvai, dalis šokėjų komandų atskrido anksčiau arba atskris per kelis reisus. Pavyzdžiui, taip darus Vokietijos ir Austrijos komandos.

Austrai net paprašė į šeštadienio rytą perkelti repeticiją, nes du nariai netilpo į lėktuvo reisą ir atskris tik šeštadienį ryte. Rusai atvyko anksčiausiai, nes reisai jiems labai nepatogūs“, – aiškino Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas ir šio čempionato direktorius Virginijus Visockas.

Kiekvienai čempionate dalyvaujančiai komandai prieš čempionatą bus suteikta 20 minučių repeticija „Siemens arenoje“, kad šokėjų kolektyvai galėtų išbandyti aikštelę ir parketą. Repeticijas, kurios prasidės jau nuo šeštadienio vidurdienio, galės stebėti tik garso operatorius ir vyriausias teisėjas, kuris tikrins kiekvienos komandos pasirodymo techninius parametrus.

„Yra tam tikri reikalavimai. Iš penkių Lotynų Amerikos šokių savo kompozicijoje privaloma šokti tam tikrą kiekvieno šokio taktų skaičių. Teisėjas patikrina, ar kompozicija atitinka reikalavimus ir tada suteikia teisę dalyvauti varžybose. Jeigu yra kažkokių neatitikimų, teisėjas siūlo keisti kompoziciją arba neleidžia dalyvauti varžybose. Bet neatsimenu, kad kada nors būtų buvę tokių atvejų“, – sako V. Visockas.

Pasaulio čempionato namais tapusi „Siemens arena“ visiškai paruošta priimti geriausius planetos šokių kolektyvus.

„Viskas kol kas vyksta tikrai labai sklandžiai, nėra kažkokių rimtesnių problemų. Labai džiugu yra tai, kad susidomėjimas šiuo čempionatu yra didžiulis“, – teigė V. Visockas.

Šeštadienį Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionate ant parketo suksis beveik 300 profesionaliausių ir talentingiausių planetos Lotynų Amerikos šokių šokėjų. Iš viso čempionate dalyvauti užsiregistravo 18 šokių ansamblių.

Ant parketo šokio kompozicijas demonstruos Olandijos, Austrijos, Mongolijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Vokietijos ir Rusijos šokėjai.

Lietuvai atstovaus dvi tituluotos komandos – šešis kartus pasaulio čempionė Klaipėdos universiteto „Žuvėdra-1“ ir čempionatų finalininkė „Žuvėdra-2“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją