Kinijos sportininkė 7:5, 6:2 nugalėjo ketvirtąją planetos raketę baltarusę Viktoriją Azarenką, kuriai antrą kartą nepavyko įveikti Prancūzijos čempionato ketvirtfinalio barjero – šiame etape ji suklupo ir 2009-ais metais.

Tuo metu Na Li tęsia puikų pasirodymą svarbiausiose šio sezono varžybose. Kinė šiemet žaidė pirmojo „Didžiojo kirčio“ turnyro „Australian Open“ finale ir pirmą kartą per karjerą pateko tarp keturių pajėgiausiųjų „French Open“.

Kitame moterų turnyro ketvirtfinalyje intrigos buvo mažiau. M. Šarapova didesnio pasipriešinimo nesulaukė ir sutriuškino 15-ąją raketę iš Vokietijos Andreą Petkovič 6:0, 6:3.

Prancūzijos čempionato pusfinalyje Rusijos sportininkė žaidė ir 2007-aisiais, o vokietei ketvirtfinalis lyg šiol yra geriausias pasiekimas „Didžiojo kirčio“ turnyruose – šiame etape ji finišavo ir šių metų „Australian Open“ varžybose.

Moterų vienetų turnyro trečiadienio mačų ketvirtfinalio rezultatai:

6-Na Li (Kinija) – 4-Viktorija Azarenka (Baltarusija) 7:5, 6:2;
7-Marija Šarapova (Rusija) – 15-Andrea Petkovič (Vokietija) 6:0, 6:3.

Pusfinalio poros:

11-Marion Bartoli (Prancūzija) – 5-Francesca Schiavone (Italija);
6-Na Li (Kinija) – 7-Marija Šarapova (Rusija).

Moterų vienetų varžybų nugalėtojai atiteks 1,2 mln. eurų prizas ir 2000 WTA reitingo taškų.

Vyrų turnyre užtikrintai pusfinalį pasiekė nugalėtojo titulą ginantis ispanas Rafaelis Nadalis. Pirmoji planetos raketė trečiadienio vakarą 6:4, 6:1, 7:6 (7:3) nugalėjo penktuoju skirstytą švedą Robiną Soderlingą, kuriam nepavyko pakartoti dvejų pastarųjų metų rezultato.

Pernai „Roland Garros“ kortuose abu sportininkai susitiko finale, o 2009-ųjų finalo mače taip pat žaidęs R. Soderlingas tąsyk nusileido Roger Federeriui.

Pusfinalyje šeštojo Prancūzijos čempiono titulo siekiantis R. Nadalis kovos su škotu Andy Murray'umi, kuris paskutiniame ketvirtfinalio mače 7:6 (7:2), 7:5, 6:2 įveikė argentinietį Juaną Ignacio Chelą.

A. Murray’us į „French Open“ varžybų pusfinalį iškopė pirmą kartą per savo karjerą, o jo oponentui ketvirtfinalis taip ir liko aukščiausiu laipteliu „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Vyrų vienetų turnyro ketvirtfinalyje trečiadienį susitiks:

1-Rafael Nadal (Ispanija) – 5-Robin Soderling (Švedija) 6:4, 6:1, 7:6 (7:3);
4-Andy Murray (D. Britanija) – Juan Ignacio Chela (Argentina) 7:6 (7:2), 7:5, 6:2.

Pusfinalio poros:

1-Rafael Nadal (Ispanija) – 4-Andy Murray (D. Britanija);
3-Roger Federer (Šveicarija) – 2-Novak Djokovič (Serbija).

Vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 1,2 mln. eurų prizas ir 2000 ATP reitingo taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją