Šios apsaugos yra oficialiai patvirtintos pasaulinės taekvondo federacijos (WTF) ir buvo naudojamos 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

Šiais metais čempionatas Lietuvos sportininkams svarbus dar dėl to, kad tai buvo ir pasiruošiamas atrankinis etapas į šių metų pasaulio taekvondo čempionatą Meksikoje, Pueblo mieste, į kurį, tikimąsi, kad suvažiuos virš 1300 sportininkų iš daugiau nei 170 šalių.

Atviro čempionato metu Lietuvos taekvondo federacija atrinko Vitoldą Dzikėvičių atstovauti mūsų šaliai pasaulio čempionate Meksikoje. Vilniaus sporto klubo „Tornado“ sportininkas V. Dzikėvičius pusfinalyje nugalėjo Lenkijos sportininką rezultatu 5:1, o finale laimėjo prieš Estijos sportininką 8:3.

Apibendrinant čempionato rezultatus tarp komandų, pažymėtina, kad pirmą ir antrą vietas užėmė Rusijos sportininkai, o trečią - Šiaulių Romualdo Montvido kovos menų centro auklėtiniai.

Atviras Lietuvos taekvondo čempionatas rengiamas keturioliktus metus iš eilės tapo didžiausiu tarptautiniu renginiu Baltijos šalyse, į kurį susirenka stipriausi šio regiono sportininkai bei svečiai iš kitų šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją