Prieš mėnesį 34-erių D. Karalienė ir 22-ejų D. Rimkutė iškovojo Europos čempionato sidabro medalius, nusileisdamos tik rumunėms, kurios čempionėmis tapo ketvirtus metus iš eilės.

Iškovotas sidabras nustebino pačias sportininkes – pirmenybėse jos turėjo sėsti į keturvietę, tačiau likimas viską sudėliojo savaip – prieš pat pirmenybes Viktorija Senkutė patyrė traumą, tad būsimos vicečempionės sėdo į dvivietę, o ketvirtoji narė Ieva Adomavičiūtė – į vienvietę.

Už šią pergalę sportininkės ketvirtadienį buvo pagerbtos ir apdovanotos Nacionalinėje sporto agentūroje (NSA).

„Atrodo, kad tiek nedaug trūko – gaila“, – prabėgus mėnesiui nuo iškovoto medalio šyptelėjo D. Karalienė. – Turėjome šiek tiek problemų su sveikata, bet dabar viskas jau neblogai. Tikimės, kad pavyks įsivažiuoti prieš pasaulio čempionatą. Labiausiai pataisyti norisi techniką – ji nėra tokia stabili, kaip norėtųsi, bet viskas ateina su patirtimi“.

Šį sezoną jų laukia dar dvi svarbios varžybos – liepos 7-9 d. vyks trečiasis pasaulio taurės etapas, o rugsėjo 3-10 d. – pasaulio pirmenybės.

„Pasaulio taurė bus paskutinis pasitikrinimas prieš pasaulio čempionatą. Bus įvairių komandų, kurių galbūt ir nebus pasaulio čempionate, nes šalys išbando įvairius variantus – vienos sėdasi į keturvietes, kitos į dvivietes. Bus įdomu. Sutiksime ir varžovių, kurių nebuvo Europos čempionate“, – kalbėjo sportininkės.

Pasaulio čempionate bus dalinami olimpiniai kelialapiai, o jame į valtis vėl sės Rusijos ir Baltarusijos sportininkai. Tiesa, jiems Tarptautinė plaukimo federacija („World Rowing“) atvėrė duris į varžybas kaip neutraliems atletams ir tik į vienviečių ir pavienių dviviečių klasę.

Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Saulius Ritter teigė, kad tokio sprendimo tikėtis buvo galima ir žadėjo leisti šalies atletams patiems pasirinkti, ar varžytis su šalių agresorių sportininkais.

Vis tik kartu jis davė suprasti, kad pasirinkimas ganėtinai aiškus, nes bus kovojama dėl vietos Paryžiuje.

D. Karalienė ir D. Rimkutė tikrai dalyvaus čempionate, o jų klasėje okupantės nesivaržys.

Prieš keletą savaičių irklavimo bendruomenę skaldė nesutarimai ir pykčiai, nes Trakuose treniravosi Rusijos olimpinė vicečempionė Hanna Prakacena, į Lietuvą atvykusi su Uzbekistano irklavimo rinktine.

Tuo viešai ir garsiai stebėjosi irkluotojai Dovydas Nemeravičius ir Martynas Džiaugys, tačiau S. Ritter teigė, kad visi sportininkai pasirašė deklaraciją, kuria smerkia karą.

„Yra labai daug pusių šioje situacijoje – nenorėčiau labai giliai kapstytis. Yra žmogiškasis faktorius – visi mes palaikome Ukrainą, bet gal prieš asmenis nereikėtų būti nusiteikus taip agresyviai. Negalime jos linčiuoti vien dėl to, kad turėjo rusišką pasą. Mes turime ribotą informaciją. Asmeniškai labai gaila ir liūdna, kad federacijoje vyksta konfliktai. Konfliktas gilus ir neapima vien šio atvejo. Reikėtų dialogo tarp abiejų pusių“, – įsitikinusi D. Karalienė.

Po pasaulio taurės planetos pirmenybėms D. Karalienė ir D. Rimkutė taip pat ruošis Trakuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją