Stiprūs gūsiai bei lietus ne tik apgadino varžyboms paruoštą sniego dangą, bet ir užvertė trasą nulūžusiais medžiais bei šakomis, vartė informacinius ženklus, plėšė reklamines afišas.

Tokiomis aplinkybėmis pirmadienį planuotos treniruotės buvo atšauktos, o Norvegijos nacionalinis transliuotojas NRK net užsiminė apie svarstymus atidėti trečiadienį numatytą pirmąją rungtį – mišrią estafetę.

50 tūkst. kubinių metrų sniego rezerve turinčių čempionato rengėjų užduotis – ne tik viską kuo skubiau sutvarkyti, bet ir įvertinti greta trasos likusių aplaužytų medžių keliamą grėsmę dalyvių bei žiūrovų saugumui.

Lūkuriuoti tenka ir septynių sportininkų Lietuvos komandai, kurią planetos pirmenybėse sudarys Natalija Kočergina, Lidija Žurauskaitė, Judita Traubaitė, Vytautas StroliaTomas KaukėnasMaksimas Fominas ir Jokūbas Mačkinė.

Dėl ligos į čempionatą neišvyko Karolis Dombrovskis.

„Labai šilta čia – gal septyni laipsniai, ir prognozuoja, jog kils iki dešimt. Naktį taip pat laikosi teigiama temperatūra, sniego visai nėra. Dar ir vėjuota – vakar turėjo būti treniruotė, bet atšaukė dėl vėjo, gal ir sniego trasoje dar reikia daugiau paruošti.

Laukiame šiandienos treniruotės, kuri numatyta popietę – žiūrėsime, kokios sąlygos. Bet varžybų, manau, vis tiek tikrai neatidės – pernelyg sudėtinga būtų, juk renginys – didžiulis“, – Delfi antradienį sakė Lietuvos rinktinės lyderis V. Strolia.


Pasaulio čempionatuose jam dar nėra pavykę pagerinti rezultato, fiksuoto 2022-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse, kai individualiose lenktynėse lietuvis buvo 21-as.

Aukščiausia pozicija šio sezono pasaulio taurės varžybose – 11-oji, užimta praėjusį mėnesį Rūpoldinge (Vokietija) vykusio etapo persekiojimo lenktynėse. Bendroje įskaitoje 31-erių anykštėnas laikosi ant 39-o laiptelio (77 taškai).

Biatlonininkas apgailestauja, jog šis sezonas jam kol kas klostosi permainingai, dėl to teigia ir pats nedrįstantis spėlioti, kokių rezultatų tikėtis Čekijoje.

– Kaip pamatę tokias sąlygas Nove Meste reaguoja komandos slidžių tepėjai? – Delfi paklausė V. Strolios

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją