Sėkmingiausiai iš mūsiškių pasirodė 11-ame pasaulio čempionate dalyvaujanti Natalija Kočergina.

38-erių metų biatlonininkė pranoko 38 varžoves bei užėmė 55 vietą. Du baudos ratus sukusi visaginietė (šaudymas 1+1) į planetos pirmenybių persekiojimo rungtį pateko ketvirtą kartą karjeroje.

„Startas buvo sėkmingas: slidės paruoštos gerai ir treneriai man davė naują slidžių modelį, kurio iki šiol nebandžiau. Prieš startą aptarnaujantis personalas perspėjo, kur geriau važiuoti, kur yra ledukas ir geresnė trajektorija, kad pagerinčiau greitį trasoje. Tai, kad ketvirtą kartą patekau į persekiojimą, parodo, jog ateina mano formos pikas“, – rezultatu patenkinta buvo N. Kočergina.

Aukštą tempą trasoje demonstravusi biatlonininkė su taikliu šaudymu netgi galėjo pakovoti dėl vietos 30-uke. Aukščiausia jos pozicija pasaulio čempionatuose – prieš penkerius metus Estešundo sprinte užimta 27 vieta.

„Šiandien buvo lengviau (nei per mišrią estafetę – aut. past.), nes trasa buvo šiek tiek sausesnė. Buvo daugiau ledo, todėl greitis didesnis nei per estafetę. Lengviau šliuožėsi, nes raumenys priprato. Paskaudėjo dvi dienas ir nebuvo šoko, – komentavo N. Kočergina. – Kodėl netaiklių šūvių daug? Ši šaudykla mįslinga. Kiek čia startuoju, niekaip neperprantu su kokiu pulsu prieiti. Priėjimas yra lengvas, bet atvykus šaudyti visada širdis daužosi, o pulsas didelis.“

Dar greičiau trasoje šliuožusi Lidija Žurauskaitė suko tris baudos ratus (2+1) bei užėmusi 60 vietą nugvelbė paskutinį kelialapį į persekiojimo lenktynes. Tuo tarpu Judita Traubaitė užfiksavo ketvirtą geriausią karjeros rezultatą, užėmusi 74 poziciją (1+2).

Sprinto rungtyje dominavo prancūzės, išsidalijusios pirmas keturias vietas. Čempione tapo Julia Simon (0+0), 4,9 sek. aplenkusi Justine Braisaz-Bouchet (1+0) bei 40,8 sek. – Lou Jeanmonnot (0+1). Aukštą penktą poziciją iškovojo latvė Baiba Bendika (0+1).

N. Kočergina nugalėtojai pralaimėjo 2 min. 53,3 sek., L.Žurauskaitė – 3 min. 2,1 sek., o J.Traubaitė – 3 min. 46,9 sek.

Šeštadienį 10 km sprinte jėgas išbandys Vytautas Strolia, Tomas Kaukėnas, Maksimas Fominas bei Jokūbas Mačkinė.