Tituluočiausias visų laikų olimpietis praėjusiais metais paskelbė grįžtantis į baseiną, bet jo gerbėjai šia žinia džiaugėsi neilgai.

Praėjusį rugsėjį M. Phelpsas įkliuvo policijos pareigūnams Baltimorėje (JAV) girtas prie vairo ir gerokai viršijęs leistiną greitį. JAV plaukimo federacija 30-mečiui sportininkui tokio akibrokšto nedovanojo: jis buvo diskvalifikuotas pusei metų ir negalėjo pretenduoti į nacionalinės rinktinės, šiuo metu kovojančios Kazanėje (Rusija), sudėtį.

Bausmę teisinga tuomet pripažino ir pats M. Phelpsas. Panašu, kad plaukimo fenomenas padarė išvadas: dabar 22 olimpinių medalių savininkas sako neišgersiantis nė lašo iki 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių.

„Pasakiau sau, kad daugiau to nebedarysiu iki olimpiados, o gal ir niekada gyvenime“, – pareiškė sportininkas, dėl vairavimo išgėrus lygtinai nuteistas metams kalėjimo.

Išskirtinių gabumų plaukikas problemų dėl savo pomėgių yra turėjęs ir praeityje. 2004 metais jis taip pat buvo sustabdytas neblaivus prie vairo, o 2008 metais buvo užfiksuotas rūkantis marihuaną.

„Jis treniravosi labai dideliais krūviais – turbūt didžiausiais visoje plaukimo istorijoje. Trys treniruotės per dieną baseine ir dar viena – salėje. Kasdien jis nuplaukdavo po 25 kilometrus. Nežinau nė vieno kito plaukiko, kuris taip dirbtų.

O linksminosi jis tik labai trumpą laiką, nes turėjo itin griežtą trenerį, kuris Michaelą laikydavo savo kumštyje. Jei ir pasilinksmindavo, tai tik porą savaičių į metus. Taip sportininkas truputį psichologiškai iškrauna įtampą, pailsi, o paskui gali pradėti treniruotis su didesne motyvacija“, – DELFI apie M. Phelpsą yra sakęs plaukikui praeityje talkinęs sporto mokslininkas iš Lietuvos Genadijus Sokolovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)