Dėl koronaviruso pandemijos olimpinės žaidynės Japonijoje buvo nukeltos į 2021 metus. 2016 metais Rio de Žaneiro olimpiadoje su Didžiosios Britanijos rinktine bronzą estafetėje 4x100 laimėjusi D. Herny kviečia atletus nerizikuoti sveikata, jei situacija dėl viruso COVID-19 pasaulyje vis dar nebus suvaldyta.

„Mes esame daugiau nei tik atletai ar tie, kurie linksmina žmonių minią tribūnose. Esame žmonės, kurie turi šeimas ir savo gyvenimus, – „Reuters“ sakė sprinterė. – Pirmiausia yra sveikata. Noriu gyventi, noriu, kad gyventų ir liktų sveiki visi kiti sportininkai. Jei pandemija nebus suvaldyta kitais metais, prioritetą teiksiu savo sveikatai. Turiu šeimą, pas kurią noriu grįžti“.

Ir tęsė: „Asmeniškai žengčiau žingsnį atgal. Tikrai nesirengiu sakyti, kad „mirčiau dėl sporto“... Tikrai to nesiruošiu daryti. Man rūpi mano ir mano šeimos sveikata. Atvirai noriu padrąsinti kitus pagalvoti apie tai ir prisiminti, kad jūs esate asmenys, kuriuos myli kiti žmonės ir šeima“.

Dėl karantino užvėrus duris treniruočių centrams Didžiojoje Britanijoje, D. Henry individualiai mankštinasi viename Londono golfo aikštyne.

Anot jos, situaciją gaubianti nežinomybė apsunkina ir treniruočių procesą, kai neturint tikslo sunku nusiteikti psichologiškai. Vis dėlto ji tikisi dalyvauti mažesnėse varžybose šiais metais.

Lengvaatletė neišgyvena dėl to, kad šiais metais nepavyks išpildyti visų lūkesčių, tačiau apgailestauja dėl tų, kuriems olimpiada turėjo būti karjeros „gulbės giesmė“.

„Veikiausiai sunkiausia tiems sportininkams, kurie ketino po olimpiados paskelbti apie karjeros pabaigą, – kalbėjo ji. – Tai tikriausiai sunkiausias momentas, kai turi priimti tokius sprendimus gyvenime. Aš atsisveikinti dar neketinu, amžius dar mano pusėje, todėl pernelyg toli negalvoju ir nemanau, kad niekada negalėsiu pasiekti tokią gerą sportinę formą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)