Pirmame kėlinyje Ispanijai prieš pertrauką pavyko solidžiai atitrūkti – 15:9. Antroje mačo pusėje prancūzams nesisekė stabdyti ispanų, kurie likus 15 min. pirmavo rekordine 9-ių įvarčių persvara 23:14.

Prancūzai kilo į lemiamą šturmą, laimėjo atkarpą 5:0 ir skirtumą sumažino iki 4-ių įvarčių (23:19), o žaisti buvo likusios 10 min.

Maža to, po ispanų klaidos prancūzai greitoje atakoje darkart pasižymėjo (20:23), o varžovų veiksmus ėmė kaustyti įtampa. Tą parodė ispanų nerealizuotas 7 m baudinys. Tačiau Prancūzijos situaciją apsunkino išvarytas žaidėjas.

Pasaulio čempionai prancūzai stebuklo nesukūrė ir buvo priversti pripažinti ispanų pergalę 27:23 (15:9).

Prancūzai sekmadienį kovos dėl bronzos medalių.

Prancūzija buvo Lietuvos varžovė Europos čempionato atrankoje, svečiuose mūsiškiai pralaimėjo 20:37, tačiau Klaipėdoje vykusioje akistatoje Lietuvos rinktinė metė rimtą iššūkį grupės lyderei Prancūzijai ir jai pralaimėjo 25:26.

Antrame pusfinalyje susitiko Danija ir Švedija. Po ypač atkaklios kovos ir pratęsimo 35:34 (16:14, 12:14; 7:6) pergalę pasiekė ir į finalą pateko švedai.

Tad dėl Europos čempionų titulo sekmadienį kovos Švedija ir Ispanija, o mažajame finale susitiks Prancūzija ir Danija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)