Aštuntos pagal reitingą lietuvės keturių porų H grupės pirmame mače per 27 minutes 2:0 (21:10, 21:13) nugalėjo 25-as pagal skirstymą austres Moną Gesslbauer ir Sarią Gschoepf (25 reitingas).

Trečiadienio vakarą I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės varžovėmis buvo suomės Ida Sinisalo ir Niina Ahtiainen (24 reitingas) ir mūsiškės 2:0 (21:17, 21:14) taip pat nepasigailėjo jų.

Pirmame rate suomės per 33 minutes 0:2 (13:21, 16:21) pralaimėjo devintoms pagal skirstymą baltarusėms Viktorijai Šalajevskajai ir Viktorija Siakretavai.

Po antros pergalės iš eilės lietuvės užsitikrino vietą atkrintamose varžybose.

Ketvirtadienį lietuvių duetas grupės varžybas kovoje dėl pirmos vietos ir galimybės iškart patekti į aštuntfinalį baigs maču su taip pat dvi pergales turinčiomis V. Šalajevskaja ir V. Siakretava.

Ketvirtadienį vyrų varžybas pirmenybėse Portugalijoje pradės ir Lietuvos vyrų komanda - Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis (23 reitingas).

Europos čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas. Į atkrintamas varžybas pateks 3 iš 4 geriausių kiekvienos grupių komandų, o čempionate nugalėjusios poros pelnys po 80 pasaulio reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)