Tuo metu „Balticos“ žaidėjai susitikimo su fanais savo rūbinėje laukė trankios muzikos ritmu.

Nepaisant draugiško šventės tono, žaidėjų veiduose buvo matomas jaudulys. Likus pusvalandžiui iki renginio apsilankėme jų rūbinėje. Sutikome Artūrą Rybakovą, kuris teiravosi, ar jam prireiks pirštinių. Žaidėjas kruopščiai ruošėsi „greičiausio ledo ritulininko“ rinkimams.

Tuo metu Vladislavas Nikulinas rūpinosi, kur gauti kėdę. Nujautėme, kad jis „įspūdingiausio įvarčio“ rungčiai ruošė kažką ypatingo. Komandos kapitonas Edgaras Rybakovas buvo užsiėmęs žaidėjų rikiavimu pasirodymui ant ledo. Puolėjas Aleksandras Cukanovas akivaizdu, kad nežinojo, kas yra įtampa ir ramiai ruošėsi savo pasirodymui.

Konstantinas Isajevas tuo metu kažką pakavo ir svarstė, ar imti šiuos daiktus dabar, ar išlaikyti paslaptį ir pasiimti vėliau. Latvių legionierius Ritvaras Zonenbergas rodė kailinę kepurę, kurią dėvės vietoj šalmo. Juk šią dieną žaidėjams buvo viskas leidžiama....

Pagaliau atėjo ilgai laukta akimirka. Pirmi ant ledo iščiuožė aistruoliai, kurių susirinko išties daug. Tuomet aikštelėje po vieną pasirodė žaidėjai, kurie sutikti gausiomis ovacijomis. Pagal programą, šventė prasidėjo masiniu žaidėjų ir fanų čiuožimu. Jo metu kiekvienas turėjo progą pabendrauti bei susipažinti su žaidėjais. Vaikinai savo ruožtu mokė čiuožti jaunuosius gerbėjus ir buvo visiems dėmesingi.

Konkursinę programą pradėjo žaidimas - „Ledo ritulio golfas“. Fanai rinkosi į porą žaidėjus, su kuriais turėjo mušti ritulį taip, kad šis atsimušęs į bortą įkristų į apverstus vartus. Konkurso nugalėtoja Agnija kartu su E. Rybakovu iš trijų bandymų ritulį į vartus pasiuntė net du kartus.

Pasivaišinę karšta arbata ir sausainiais, aistruoliai iš dalyvių tapo žiūrovais, kuriems žaidėjai paruošė daugybę siurprizų. Vėliau prasidėjo „Balticos“ meistrų pasirodymai. Pirmiausiai vaikinai varžėsi greitojo bėgimo rungtyje. Suskirstyti į poras jie čiuožė ratu. Pačiu greičiausiu erelių žaidėju tapo jaunasis Erikas Sadauskas, kuris ratą įveikė per 14,47 sekundės. Jis įveikė tokius varžovus kaip N. Šerbatiukas, V. Rastenis, K. Isajevas, A. Rybakovas ir A. Fiščevas.

Tolimesnį „įspūdingiausio įvarčio“ konkursą, ko gero, galima būtų aprašyti atskirame straipsnyje. Efektingai baudinius mušė E. Rybakovas, A. Cukanovas, T. Taurinis, V. Nikulinas ir K. Isajevas.

A. Cukanovas pademonstravo KHL lygos žaidėjo Vladimiro Tarasenkos triuką „meškerė“. T. Taurinis ir E. Rybakovas nustebino žiūrovus įmantriais metimais bei puikiu lazdos valdymu. Paskutiniai du puolėjų Isajevo ir Nikulino pasirodymai su vartininko V. Kuzmino pagalba buvo lyg mini teatras.

K. Isajevas pričiuožė su lazdomis lyg biatlonininkas ir „nušovęs“ vartininką įmušė ritulį į tuščius vartus. Tuo tarpu puolėjas V. Nikulinas „Sex bomb“ melodijos ritmu pasodino vartininką ant kėdės, sušoko jam viliotinį ir galutinai nuginklavo įmušdamas lengvą įvartį.

Konkursų programą baigė „stipriausio smūgio“ rungtis. Joje dalyvavo S. Boicovas, T. Taurinis, A. Rybakovas, A. Cukanovas ir N. Šerbatiukas. Stipriausiu pasirodė esąs jauniausias iš šios kompanijos puolėjas N. Šerbatiukas, kuris ritulį į vartus pasiuntė 128 km/val. greičiu. Nugalėtojo paklausus, kokia jo sėkmės paslaptis, šis atsakė, kad „reikia daug košės valgyti“.

Po konkursinės dalies, visų laukė šiek tiek liūdna dalis. Neseniai savo paskutines oficialias MHL rungtynes „Balticos“ komandoje sužaidė kapitonas E. Rybakovas. Dėl amžiaus cenzo jis kitą sezoną jau negalės žaisti jaunimo komandoje. Klubo administracija ir fanai padėkojo Edgarui už vadovavimą komandai ir svarų indėlį į klubo pasiekimus bei įteikė padėkos raštą kartu su bendra žaidėjų ir sirgalių nuotrauka.

Finalo akordu tapo tradicinė kolektyvinė nuotrauka, po kurios žaidėjus ir gerbėjus nuvyti nuo ledo sugebėjo tik pasirodžiusi ledo valymo mašina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)