Nuo antro etapo bendroje įskaitoje pirmavęs Julianas Alaphilippe'as prarado geltonus lyderio marškinėlius, nors trasoje jis neatsiliko nuo savo konkurentų.

Prancūzas užsitraukė 20 sek. baudą dėl komiškos priežasties.

„Deceuninck-Quickstep“ komanda apsižioplino: likus 18 km iki finišo J. Alaphilippe'ui buvo perduotas gėrimo buteliukas. Taisyklės dviratininkams draudžia priimti maistą ar gėrimus per paskutinius 20 distancijos kilometrų.

„Tour de France“ teisėjai buvo principingi ir šio smulkaus taisyklių pažeidimo nepraleido pro pirštus.

„Deceuninck-Quickstep“ komandos sporto direktorius Tomas Steelsas teisinosi, jog pagirdyti finišo spurtui pasiruošusio komandos lyderio anksčiau nebuvo galimybių.

„Žinojome šią taisyklę, bet važiuojant 70 km per valandą greičiu buvo pavojinga bandyti perduoti gėrimą, o vėliau sekė lyguma, kurioje reikėjo užsiimti tinkamą poziciją prieš paskutinę įkalnę. Padavėme buteliuką Julianui vienintelėje vietoje, kur tai buvo įmanoma. Ką gi, padarėme klaidą“, – komentavo T. Steelsas.

Tačiau belgų ekipos vadovas Patrickas Lefevere'as nebuvo toks santūrus ir išvainojo savo pavaldinius.

„Geltoni marškinėliai nėra viršesni už kitus. Jeigu yra taisyklė, jos turi laikytis visi. Ir visi ją žino, tik kažkas akivaizdžiai pamiršo.

Normalu prarasti lyderio poziciją – jei nukrenti, jei praduria padangą, jei įvyksta avarija. Arba jeigu tiesiog susitinki kažką už save stipresnį.

Bet pralaimėti dėl šitokios kvailystės – nedovanotina. Neįtikėtina, tikrai nesu laimingas dėl tokio pasirodymo“, – niršo įžymus dviračių sporto specialistas.

Bendroje įskaitoje J. Alaphilippe'as nusileido į 16-ą vietą ir naujajam lyderiui iš Jungtinės Karalystės Simonui Yatesui („Mitchelton–Scott“) pralaimi 16 sekundžių.

Penktą etapą laimėjo belgas Woutas Van Aertas („Jumbo–Visma“).

Primename, kad dėl koronaviruso atidėtas „Tour de France“ lenktynes sudaro 21 etapas. Iš viso dviratininkai turės įveikti 3,5 tūkst. km Prancūzijos keliais, kirsdami Alpes ir Pirėnus.

Lenktynėse šįkart nedalyvauja nė vienas lietuvis, o nugalėtojo titulą gina kolumbietis Eganas Bernalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)