Moterų 100 m krūtine plaukimo rungtyje L. King abosliučiai dominavo nuo 2016-ųjų iki 2019-ųjų.

Rūtos Meilutytės bendraamžė triumfavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, 2017-aisiais iškovojo auksą pasaulio čempionate Vengrijoje ir pagerino lietuvei priklausiusį planetos rekordą (distanciją įveikė per 1 min. 04,13 sek.), greičiausia ji buvo ir 2019-ųjų planetos pirmenybėse Pietų Korėjoje.

Visgi po priverstinės koronaviruso pauzės į ankstesnes aukštumas šioje distancijoje L. King sugrįžti nebepavyksta. Pernai Budapešte vykusiose planetos pirmenybėse amerikietė 100 m finale liko ketvirta, į priekį praleidusi ir bronzą iškovojusią R. Meilutytę, kuri po pertraukos tarp profesionalių plaukikių sugrįžo tik 2021-ųjų pabaigoje.

Šių metų pasaulio čempionate Fukuokoje L. King taip pat liko be šios rungties medalio. Vėlų antradienio vakarą Japonijos laiku vykusiame finale 26-erių amerikietė finišavo ketvirta, atstumą įveikusi per 1 min. 06,02 sek. Tai – gerokai prastesnis rezultatas už geriausią jos sezono pasiekimą, kurį birželio pabaigoje jai pavyko užfiksuoti per varžybas Indianapolyje. Ten finišą ji pasiekė per 1 min. 04,75 sek.

L. King tik iš šalies stebėjo, kaip ant apdovanojimų pakylos Fukuokoje lipa po dešimtmečio pasaulio čempionės titulą susigrąžinusi Rūta, Japonijoje demonstuojanti įspūdingą greitį. Greičiau nei šių metų finale (1 min. 04,62 sek.) Meilutytė buvo plaukusi tik 2013-aisiais, kai jai dar buvo 16 metų.

„Na, vertinant pagal laiką tai tikrai nebuvo toks finalas, kokio aš tikėjausi. Bet tai buvo tikrai geros lenktynės, o man pačiai buvo smagu jose sudalyvauti. Kodėl nepavyko pademonstruoti geriausio rezultato? Geras klausimas, kurį turėčiau užduoti sau pati.

Kartais taip nutinka, kad vienose varžybose tu esi puikios formos, bet jau po dviejų savaičių kažką savyje prarandi. Ir tiesiog negali padaryti daugiau, ką parodė ir paskutiniai 50 distancijos metrų. Bet aš tikrai nepasiduodu ir būsiu pasiruošusi kitiems startams“, – po finalo sau įprasta greitakalbe bėrė L. King.

Finalo rezultatai (vieta, plaukikė, rezultatas):

1.Rūta Meilutytė (Lietuva)1:04.62
2.Tatjana Schoenmaker (PAR)1:05.84
3.Lydia Jacoby (JAV)1:05.94
4.Lilly King (JAV)1:06.02
5.Mona Mc Sharry (Airija)1:06.07
6.Eneli Jefimofa (Estija)1:06.36
7.Sophie Hansson (Švedija)1:06.61
8.Satomi Suzuki (Japonija)1:06.67


„Delfi“ paklausta, ar įtikinama R. Meilutytės pergalė jai buvo netikėta, amerikietė purtė galvą.

„Ne, manęs tai visiškai nenustebino. Finalas buvo puikus, o Rūta – bene greičiausia nuo tada, kai pasiekė pasaulio rekordą prieš dešimtmetį. Jai tai tikrai labai jaudinantis ir įkvepiantis dalykas“, – pažymėjo olimpinė čempionė.

„Žinote, iš esmės tai netgi gana juokinga. Visų pirma – dėl to, kad mes beveik bendraamžės – juk Rūta tik mėnesiu jaunesnė už mane. Aš iš esmės galvoju, kad kai Rūta yra geriausios formos ir kai aš esu geriausios formos, mes varžomės tarpusavyje ir laimi viena arba kita. Galvojau, kad šiandienos finalui esu pasiruošusi geriau – pasirodo, kad ne. Bet nekantriai laukiu kitų startų, čempionatas dar tik įsibėgėja“, – pažymėjo ji.

Tai nebuvo paskutinis Rūtos ir Lilly pasimatymas šiose planetos pirmenybėse. Abi sportininkės progą dar sykį pasivaržyti tarpusavyje turės savaitgalį – neolimpinėje 50 metrų sprinto krūtine distancijoje. Joje lietuvė gins pasaulio čempionės titulą. L. King savo ruožtu šią rungtį laimėjo 2017 ir 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją