Pirmuoju prizininku tarp „Cosma“ lengvaatlečių tapo Simas Bertašius. Europos čempionato finalininkas 1500 m nubėgo per 3 min. 46,08 sek., pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą bei finišavo trečias. Mūsiškį pranoko penktą vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užėmęs Fergusonas Cheruiyotas (3:45.05, Stambulo „Fenerbahce“) ir Europos čempionas Marcinas Lewandowskis (3:46.76, Lisabonos „Benfica“).

„Vietos atžvilgiu, tai viena vieta prasčiau nei pernai – tada buvau antras. Bet atsižvelgiant į tai, kad dalyvavo Cheruiyotas ir Lewandowskis, pasaulinio lygio žvaigždės, vieta nebloga, – pozicija patenkintas buvo S.Bertašius. – Sezoną pradėjau rimtose varžybose, kur konkurentai tikrai stiprūs. Smagu, kad ta vieta prizinė ir pavyko duoti taškų komandai.“

Į priekį mūsiškis išsiveržė nuo pat pirmųjų metrų, o F.Cheruiyotas ir M.Lewandowskis leido tempą diktuoti lietuviui. S.Bertašių jie aplenkė paskutinio posūkio metu ir dėl pirmos vietos konkuravo tarpusavyje.

„Išsiveržiau į priekį todėl, nes jei diktuosiu tempą pats, yra tikimybė, kad kuris nors iš lyderių pavargs ir finiše nebus toks galingas. Bet šiandien to užteko tik trečiai vietai, lyderiai finiše pabėgo nuo manęs“, – taktiką paaiškino bėgikas.

Sėkmingas buvo ir kito stajerio Justino Beržanskio startas. Jis 5000 m įveikė per 14 min. 39,86 sek. bei užėmė ketvirtą vietą. Tokia pačia pozicija tenkinosi „Cosma“ legionierius iš Latvijos Elvijas Misanas, trišuolyje nušokęs 15,67 m.

Pirmą ir vienintelę dienos pergalę iškovojo šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas. Ir pernai Europos čempionų klubų taurės varžybose nepralenkiamas buvęs lietuvis šįkart įveikė 216 cm.

„Tikslas komandai buvo iškovoti pirmą vietą ir jis įvykdytas, bet paties tikslas nelabai. Norėjosi peršokti tiek, kiek pernai, apie 222-223 cm, bet pritrūko“, – pasirodymą komentavo A.Glebauskas.

Beje, kai kurie šuolininkai varžybas pradėjo nuo kuklaus 175 cm aukščio, tad Audronės Gavelytės ir Algirdo Baranausko auklėtiniui pirmo savo bandymo reikėjo laukti kone valandą.

„Pačiam atrodė, kad laukimas iš vėžių neišmušė, bet 213 cm įveikiau tik iš trečio bandymo – gal tai ir turėjo įtakos. Tikėjausi, kad ilgai teks laukti, ne pirmas kartas“, – laukimo nesureikšmino „Cosma“ lengvaatletis.

Antrą vietą rutulio stūmime iškovojo Šarūnas Banevičius, geriausiu trečiu bandymu užfiksavęs 18,54 m. Šalia lietuvio liko net trys varžovai, o pirmą vietą užėmęs Francisco Belo (19,73 m, „Benfica“) jį pranoko daugiau nei metru.

„Sportininkas yra visada maksimalistas, nori pasirodyti kuo geriau ir iš savęs tikisi kuo geresnio rezultato. Tačiau nereikia užmiršti, kad čia komandinės varžybos ir atstovauji ne tik save, bet ir klubą, todėl norėjosi būti kuo aukščiau. Vieta buvo svarbesnė nei rezultatas, todėl šiandien rizikos buvo mažiau – reikėjo fiksuoti rezultatą ir užtikrintai atlikti bandymą“, – antra vieta džiaugėsi Š.Banevičius.

Geriausias Lietuvos rutulio stūmikas džiaugėsi darbu, kurį pavyko atlikti treniruotėse, tad įsibėgėjus vasaros sezonui tikisi realizuoti ir savo galimybes.

„Forma nebloga, įdirbis padarytas nemažas, o realizacija ateis. Turėsime eilę varžybų ir tą darbą parodysime rezultatu“, – viliasi Š.Banevičius.

Taip pat antras buvo kitas „Cosma“ latvis Janis Leitis. 400 m jis įveikė per 47,04 sek. bei nusileido tik vietos „Playas de Castellon“ ekipos atstovui Masilo Boitumelo (46,45 sek.).

„Ne toks geras startas, kokio tikėjausi – norėjau subėgti greičiau nei tą padariau treniruočių stovykloje. Asmeniškai varžybas vertinu prastai, tačiau komandai atnešiau daug taškų. Laimėjęs vaikinas turi sekunde geresnį sezono rezultatą, tad pagal starto protokolą žinojau, jog galiu užimti nuo antros vietos iki ketvirtos. Esu antras, tad tai gana gerai“, – sakė J.Leitis.

Tarp komandų pirmauja Kasteljono „Playas de Castellon“ lengvaatlečiai (61 taškas), lenkiantys Stambulo „Fenerbache“ (56 tšk.) bei Lisabonos „Benfica“ ekipas (55 tšk.). „Cosma“ sąskaitoje – 47 taškai, o penktoje pozicijoje esančios Birmingamo „Birchfield Harriers“ – tašku mažiau. Toliau rikiuojasi Brno „VSK“, Roterdamo „Atletiek“ ir Kopenhagos „Sparta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)