Greičiausias pasaulio žmogus Ch. Colemanas neišsusuko nuo 2 metų bausmės – sprinterio pasiaiškinimas neįtikino dopingo komisijos.

Pernai Dohoje vykusiame pasaulio čempionate 100 m bėgimo distancijoje triumfavęs amerikietis pasakojo, kad buvo išėjęs pirkti Kalėdinių dovanų, kai 2019 metų gruodį į jo namus užsuko dopingo kontrolieriai.

Anot jo, namie jis nebuvo vos 60 minučių, nes skubėjo suspėti pažiūrėti amerikietiško futbolo rungtynių pradžią per televiziją.

Tačiau ir tai neįtikino specialios dopingo komisijos – prekybos centro čekiai rodo, kad atletas negalėjo grįžti namo trumpam (tarp 20 ir 20.10 val.), pažiūrėti rungtynių pradžią ir vėliau vėl atsidurti prekybos centre, kad nusipirktų dar 16 daiktų (20.22 val.).

Milijoninį honorarą iš savo rėmėjo „Nike“ gaunantis sprinteris išgirdo verdiktą, kad jo pasiaiškinimas prasilenkia su tiesa ir jei jis būtų grįžęs savo minėtu laiku, būtų radęs prie namų laukiančius du dopingo kontrolierius.

Tai buvo trečias praleistas dopingo testas per 2019 metus, o tai prilyginama dopingo vartojimui ir įprastai baudžiama 2 metų diskvalifikacija. Ch. Colemanas negalės varžytis iki 2022 metų gegužės 13 dienos.

Kol kas nė karto dėl dopingo vartojimo neįkliuvęs Ch. Colemanas turi 30 dienų, kad pateiktų apeliaciją dėl tokio diskvalifikacinio sprendimo. Amerikiečio advokatas Howardas Jacobsas teigia, kad apeliacija bus pateikta ir jo klientas turėtų dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Priminsime, kad dėl 3 praleistų dopingo testų taip pat 2 metų diskvalifikacija buvo nubausta geriausia visų laikų Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė. Neilgai trukus po to ji paskelbė baigianti karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)