2012 m. profesionalaus boksininko karjerą baigęs Vitalijus 2014 metais tapo Kijevo meru. Vasario 24 d. prasidėjus Rusijos kariuomenės invazijai 50-metis vyras liko Kijeve ir organizuoja Ukrainos sostinės gynybą nuo užpuolikų. Penktadienį kalbėdamas su žiniasklaida Vitalijus pareiškė, kad yra pasirengęs ginti savo miestą ir su ginklu rankoje. „Vyksta kruvinas karas. Aš neturiu kito pasirinkimo. Privalau pasilikti ir kovoti. Tikiu Ukraina, tikiu savo šalimi ir žmonėmis“, – kalbėjo Vitalijus Kličko.

Penkeriais metais jaunesnis Vitalijaus brolis, daugkartinis bokso pasaulio čempionas Vladimiras Kijeve prisijungė prie teritorinės gynybos pajėgų. „Rusijos prezidentas Putinas aiškiai pasakė, kad ketina sunaikinti Ukrainą. Jo žodžius palydėjo mirtį nešantys raketų smūgiai ir ginkluotų dalinių įsiveržimas. Mes ginsimės iš visų jėgų, kovosime už savo laisvę ir demokratiją“, – pareiškė 2006-2015 metais sunkiasvorių bokso kategorijoje dominavęs Vladimiras Kličko.

Tuo metu O. Usykas dar prieš kelias dienas viešėjo Didžiojoje Britanijoje, bet prasidėjus Rusijos invazijai skubiai grįžo į Ukrainą. „Kai kas sakė, kad aš pabėgau. Tai netiesa. Aš niekur nebėgau, tiesiog buvau išvykęs darbo reikalais, o dabar grįžau namo. Draugai, mes turime susivienyti, nes tai labai sunkus laikotarpis ir man neramu dėl savo šalies ir žmonių. Draugai, mes turime sustabdyti šitą karą. Turime tai padaryti visi kartu“, – asmeninėje Instagram paskyroje rašė 35-erių boksininkas.

Tiesa, ne visi žymūs Ukrainos boksininkai suskubo padėti savo šaliai. Buvęs pasaulio čempionas Vasilijus Lomačenka šiuo sunkiu Ukrainai metu išvyko į Graikiją, o savo gimtinei skyrė maldą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)