Pirmąją vietą T. Stoltmanui garantavo dvi paskutinės finalo rungtys, o antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo po lygiai taškų surinkę atitinkamai Martinas Licis (JAV) ir ukrainietis Oleksijus Novikovas. Pastarasis po pirmosios finalo dienos užėmė lyderio poziciją.

T. Stoltmanas tapo 10-uoju galiūnu, dukart laimėjusiu pasaulio čempiono titulą ir pirmuoju nuo Briano Shaw (JAV, 2015 ir 2016), laimėjusiu tokį trofėjų dvejus metus iš eilės.

„Akmenų karalius“ arba „Albatrosas“ gražuolį prizą gavo iš stipriausiu istorijoje vadinamu galiūno Žydrūno Savicko rankų.

Škotas dėkojo savo komandai ir žmonai Sinead, kuri palaikė jį Sakramente.

Pergalę jis įtvirtino laimėdamas 10,5 taško paskutinėje akmenų sukėlimo rungtyje. „Tai buvo it lengvas pasivaikščiojimas man“, – juokėsi kalbėdamas apie savo pastangas finiše.

Tomo vyresnis brolis Luke'as yra penkiskart stipriausias Škotijos vyras, 2019 metais laimėjęs Europos galiūnų čempionatą.

Prieš tapdamas nugalėtoju dvejus metus iš eilės T. Stoltmanas 2019 metais pasaulio čempionate buvo penktas, 2020 metais – trečias. Rezultatai nuolat kilo aukštyn.

„Dabar jaučiu, kad esu neįtikėtinai stiprus“, – sakė titulą apgynęs škotas.

2022 metų pasaulio galiūnų čempionato galutinė rikiuotė:

1. Tomas Stoltmanas (53,5)

2. Martinas Licis (43)

3. Oleksijus Novikovas (43)

4. Brianas Shaw (37,5)

5. Maxime'as Boudreault (34,5)

6. Trey Mitchellas (34)

7. Luke'as Stoltmanas (30,5)

8. Mitchellas Hooperis (30)

9. Eythoras Ingolfssonas Melstedas (13)

10. Gabrielis Rheaume (11)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją