Mėgėjų pogrupyje laurus skynė taip pat lietuviai. Pirmą vietą iškovojo jaunesnysis Gabrieliaus brolis Pranciškus Gricius, antrą vieta užėmė Kristina Bačkytė, o trečia vieta atiteko estei Annikai Proos.

Antrą oficialų tarptautinį turnyrą „Vilnius Open‘2011“ organizavo Lietuvos skraidančio disko federacija. Jame dalyvavo 39 šios sporto šakos propaguotojai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos ir Rusijos.

„Turnyre dalyvavę diskgolfo profesionalai iš Estijos bei Suomijos, žaidžiantys aukščiausio lygio turnyrų Europoje serijose „EuroTour“, lygino Vilniaus varžybas su neseniai vykusiu Olandijos čempionatu. Puikiai įvertinta organizacija, pagyrimų sulaukė Pavilnių regioninis parkas“, - teigė turnyro direktorius Darius Gricius.

Diskgolfo žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių. Diską, atliekant kuo mažiau metimų ,būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone.

Diskgolfas Lietuvoje vis dar naujovė. Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau nei 3000 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši dar jauna sporto šaka yra laikoma vienu greičiausiai populiarėjančių sportų pasaulyje.

Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ir Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją