Iš atrankoje varžybose dalyvavusių 17 duetų D. Stagniūno ir I. Tobias rezultatas buvo trečias. Lietuvos čiuožėjus atrankoje pranoko tik kanadiečiai Kaitlyn Weaver ir Andrew Poje'as (87,22) bei Vokietijos atstovai Nelli Zhiganshina su Alexanderiu Gazsi (83,67).

Teisę čiuožti su geriausiais pasaulio ledo šokėjais iškovojo ir į pagrindines varžybas pateko 10 geriausiai pasirodžiusių sportininkų porų.

Penktadienį ledo šokėjai atliks trumpąją programą, šeštadienį jų laukia laisvoji programa, po kurios paaiškės, kas taps pasaulio čempionais. Iš viso pasaulio čempionato pagrindinėse varžybose dalyvaus 25 ledo šokėjų poros.

Lietuvos čiuožėjai turėjo dalyvauti kvalifikacijoje, nes praėjusiame sezone D. Stagniūnas dėl buvusios partnerės amerikietės Katherine Copely traumos praleido svarbiausius startus ir neužsitikrino tiesioginio kelialapio į pirmenybes.

25-erių D. Stagniūnas su šešeriais metais jaunesne I. Tobias čiuožia nuo praėjusių metų gegužės.

Sausį vykusiose Europos pirmenybėse jie liko 12-ti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją