Rungtynės parodė tikrąjį mūsų rinktinės pajėgumą ir lėmė septintą vietą Europos „Grand Prix“ čempionato trečiame etape Anglijoje. Lietuviams paskutinėse rungtynėse 9 taškus pelnė Vytaras Bloškys, po 5 – Dovydas Taujanskas, Jonas Mikalčius ir Domantas Bagužis.

„Pergalę lėmė nusiteikimas. Į aikštę žengėme gerai nusiteikę, labai norėjome laimėti. Tiesiog buvo didesnis noras nei ankstesnėse rungtynėse. Žaidėme daugiau komandiškai, pavyko laikytis savo žaidimo braižo. Bandėme žaisti kraštais, kad ištampytume varžovus ir jie pavargtų. Tik klaidos anksčiau dažnai mums neleisdavo užbaigti atakų“, – mintimis dalinosi J. Mikalčius.

Net visko mačiusius „Sky Sports“ televizijos komentatorius šiame turnyre sužavėjęs J. Mikalčius pripažino – žaidimas su stipriausiomis Europos komandomis jam suteikė neįkainojamos sutarties.

„Patirtis man labai didelė, nes tu gyveni su profesionalais, valgai tą pačią duoną, gali matyti jų treniruotes. Jeigu nori būti geriausias, turi mokytis iš geriausių. Žingsnis po žingsnis mes, lietuviai, sieksime aukščiausio lygio“, – pasakojo J. Mikalčius.

Septintoji vieta yra didžiausia Lietuvos regbio-7 rinktinės pergalė šių metų Europos čempionato turuose. Pirmajame etape Maskvoje (Rusija) mūsiškiai buvo aštunti, o antrajame ture Lione (Prancūzija) – dešimti.

Galutinėje įskaitoje Lietuvos rinktinė užėmė aukštą devintąją vietą. Priminsime, kad į elitinį divizioną Lietuvos regbininkai po kelerių metų pertraukos pakilo tik pernai, kuomet triumfavo A diviziono turnyre Kaune.

„Padarėme viską, ką galėjome. Nesakau, kad vieta mus tenkina, bet su kiekvienu turnyru rodėme pažangą. Parodėme varžovams, kas mes esame, o ateityje galėsime žaisti dar geriau“, – pabrėžė Lietuvos regbininkas.

Pasak J. Mikalčiaus, Anglijoje jam visam laikui į atmintį įstrigs paskutinės grupės rungtynės su italais, kuriose lietuviai išplėšę jau pasibaigus pagrindiniam laikui.

Sekmadienio dieną lietuviai 5:26 (0:19) pralaimėjo Rusijos komandai, kuri šiemet pirmajame „Grand Prix“ etape Maskvoje užėmė antrą vietą.

„Nuovargis, žaidimo plano nesilaikymas buvo bene pagrindinės priežastys neleidusios mūsų šalies regbininkams pirmą kartą Europos čempionatų istorijoje įveikti rusų“, – sakė rungtynes stebėjęs Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Etapą Anglijoje laimėjo Prancūzijos regbininkai. Jie pratęsė įspūdingą savo žygį šių metų turnyre ir iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes. Finale prancūzai 14:5 įveikė šeimininkus anglus.

Paskutinę vietą šiemet užėmė ir su „Grand Prix“ divizionu turės atsisveikinti Rumunijos regbininkai.

Kitą savaitgalį Lisabonoje (Portugalija) vyks Europos olimpinis atrankos turnyras, kuriame olimpinio kelialapio neturinčios ekipos kovos dėl patekimo į pasaulinį atrankos turnyrą, vyksiantį kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)