„Tikrai nustebau sužinojęs šią žinią, nes kai sportuoji, tai negalvoji apie tokius dalykus, o tiesiog atiduodi aikštelėje visą save ir bandai įveikti varžovus. Šis pripažinimas man daug ką reiškia, nes jis yra pirmas. Tikiuosi, kad ne paskutinis. Jis suteikia motyvacijos dar labiau stengtis, tobulėti tiek aikštelėje, tiek už jos ribų“, – kalbėjo D. Bagužis.

Airijoje 26-erių metų D. Bagužis žaidžia „Suttonians“ klube, kuriame rungtyniauja ir geriausiu Lietuvos regbininku pripažintas Donatas Vilimavičius.

„Kai treniruojiesi ir žaidi petys į petį su geriausiu šalies regbininku, tai gauni ir motyvacijos, ir gerų pamokų. Todėl praėjusiais metais stipriai patobulėjau žaisdavau kartu su Donatu“, – sakė D. Bagužis.

D. Bagužis šiemet buvo vienas Lietuvos regbio-7 rinktinės lyderių Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre. Taip pat jis atstovavo ir Lietuvos regbio-15 rinktinei, su kuria pakilo į antrąjį pagal pajėgumą Europos pirmenybių divizioną.

„Nežinau, ar blizgėjau rinktinėje. Tiesiog žaidžiau ir mėgavausi tuo. Labiausiai įsiminė regbio-15 rungtynės Lietuva-Malta, kurios ne tik buvo svarbios visam Lietuvos regbiui, bet ir buvo malonios akiai žiūrovams. Visa komanda buvo užsivedusi, o žaisti nustojome tik išgirdę finalinį teisėjo švilpuką.

Tuo pačiu ir pats buvau išrinktas geriausiu rungtynių žaidynių. Lietuvos ir Čekijos rungtynės irgi yra vienos iš tų, kurias norėčiau sužaisti dar kartą“, – svarbiausius praėjusių metų momentus išskyrė regbininkas.

Lietuvos regbio-7 rinktinė siekia sugrįžti į Europos elitą. Praėjusiais metais pirmajame „Trophy“ turnyro etape mūsiškiai Kroatijoje iškovojo sidabro medalius ir antrajame etape Šiauliuose turėjo galimybę išspildyti savo svajonę.

Deja, skaudus pralaimėjimas latviams ketvirtfinalyje šias viltis privertė atidėti ateičiai.

„Be abejo, kad rinktinė yra pajėgi patekti į „Grand Prix“. Dauguma regbio-7 rinktinės žaidėjų yra greiti ir stiprūs, tik dar šiek tiek trūksta patirties. Pernai visi šansai buvo mūsų rankose, tik mes patys juos paleidome.

Ir gaila, kad tą padarėme žaisdami prie savo žiūrovų. Po gero pasirodymo Zagrebe, kuriame per plauką netapome nugalėtojais, Šiauliuose visi buvome nusiteikę tik pergalėms. Buvo daug reklamos, daug dėmesio, galbūt kai kas perdegė psichologiškai. Tikrai nebuvo lengva atsigauti po pralaimėjimo latviams, bet užbaigėme turnyrą pergalėmis dėl žiūrovų, kurie puikiai palaikė mus net ir po nesėkmės“, – įspūdžiais dalinosi D. Bagužis.

D. Bagužis neabejoja, kad 2019 metais bus taip pat labai įdomūs ir aktyvūs. Lietuvos regbio-7 rinktinė vėl mėgins triumfuoti „Trophy“ divizione ir iškopti į Europos elitą, o regbio-15 komandos jau pavasarį laukia du įspūdingi mūšiai – išvykoje su Šveicarija ir namuose – su tituluota Portugalijos rinktine.

Balandžio 6 dieną vyksianti akistata su Portugalija neabejotinai bus vienas didžiausių iššūkių Lietuvos regbiui per pastarąjį dešimtmetį. Ją išskyrė ir D. Bagužis.

„Tikslų turiu kelis – apginti iškovotus titulus ir iškovoti naujus (šypsosi, – red. past.). Reikia išsigydyti traumas, treniruotis, tobulėti ir užkurti pirtį Portugalijai“, – pridūrė geriausias Lietuvos regbio-7 žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją