Plaukiko talento gerbėjas elektroniu laišku kreipėsi į Australijos plaukimo rinktinės medikus ir informavo į pavojingai pasikeitusį apgamą, esantį ant sportininko krūtinės.

Sureaguota buvo žaibiškai.

M. Hortonas iš karto apsilankė pas specialistus, kurių verdiktas buvo griežtas – apgamas yra pavojingo pobūdžio, būtina operacija. Ji plaukikui sėkmingai buvo atlikta vienoje iš Australijos klininkų, o pats sportininkas socialiniame tinkle „Instagram“ padėkojo nežinomam gerbėjui už laiku atsiųstą perspėjimą.

„Norėčiau padėkoti šiam žmogui – perspėjimas buvo gautas labai laiku. Tai buvo labai šaunus sprendimas iš laiško siuntėjo pusės“, – situaciją komentavo M. Hortonas.

Sportininkas jau anksčiau reguliariai buvo tikrinamas dėl galimo susirgimo odos vėžiu. Ši apgamo operacija – ne pirmoji, kuri atlikta australui, anksčiau jam prireikė operuoti ant peties iškilusį ir itin sparčiai didėjusį apgamą.

Australija – šalis, kurioje susirgimai odos vėžiu yra vieni iš dažniausių pasaulyje. Kiekvienais metais nuo šios ligos miršta apie 2000 australų, ją išprovokuoja intensyvūs saulės spinduliai.

M. Hortonas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalį 400 m laisvuoju stiliumi plaukimo distancijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)