Merginų varžybų finale vienintelė dalyvavusi Eglė Švedaitė užėmė 30-ąją vietą.

Lietuvos sportininkė po plaukimo ir fechtavimosi rungčių buvo 12-a, bet pritrūko jėgų kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Po dviejų ratų iš Marijampolės kilusi penkiakovininkė dar žengė 13-a, bet vėliau leidosi vis žemiau ir finišą pasiekė 30-a.

Iš viso Lietuvos sportininkė finale surinko 912 taškų.

Pirmąsias dvi vietas užėmė Rusijos sportininkės Ksenija Fralcova (1099) ir Adelina Ibatulina (1056), o trečia liko vokietė Anna Matthes (1055).

Vaikinų varžybų finale Vladislovas Sosnovskis po plaukimo rungties buvo trečias, bet aukštos pozicijos neišsaugojo.

Fechtavimosi rungtyje vilnietis užėmė 16-ąją vietą ir bendrojoje įskaitoje smuktelėjo į 9-ąją.

Deja, kombinuotoji bėgimo ir šaudymo rungtis V. Sosnovskiui taip pat susiklostė itin nesėkmingai. Lietuvis joje pademonstravo prasčiausią rezultatą tarp 36 dalyvių, o bendrojoje įskaitoje smuko į 35-ąją vietą. Iš viso vilnietis finale pelnė 1020 taškų.

Europos čempionu tapo baltarusis Ivanas Chamcovas (1170), aplenkęs rusą Andrejų Zujevą (1161) ir italą Giorgio Malaną (1159).

Po asmeninių varžybų Lietuvos sportininkų treneriai Artūras Kalininas bei Paulius Aleksandravičius apsisprendė dėl mūsų komandų sudėties estafečių varžybose. Nuspręsta, kad mišrių estafečių varžybose dalyvaus Viktorija Marčiulionytė ir Gytis Gudlevičius, merginų estafetėse - E. Švedaitė ir Monika Rėkutė, o vaikinų - Aivaras Kazlas ir V. Sosnovskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)