Buvo aiškiai matyti, kad merginos neišnaudojo savo turimo sportinio potencialo.

Iškart po varžybų komanda padarė rimtas išvadas ir išvyko į mokomąją treniruočių stovyklą Baltarusijoje.

Gardino olimpinio rezervo sporto mokykloje sportininkės kartu su Baltarusijos imtynininkėmis tobulino savo meistriškumą. Trenerius stebino pirmų dienų momentai, kai Baltarusijos sportininkės pasitraukdavo iš treniruočių ir palikdavo lietuves be treniruočių partnerių. Tokį keistą elgesį aiškindavo skausmais ar atsinaujinusiomis traumomis.

„Tokie pasiaiškinimai kelia šypseną. Baltarusės tiesiog vengia mūsiškių. Prieš pora metų kaimynės ant kilimo jautėsi laisvai, o dabar gauna nuo mūsiškų į kaulus. Tai ir išsigalvoja visokias ligas“, – svarstė treneris Aivaras Kaselis.

Merginos perkando varžovių gudrybes ir kitose treniruotėse plušėjo su Baltarusijos rinktinei atstovaujančiais vaikinais. Jie negailėjo pastabų ir patarimų mūsiškėms. O paklausti, ar ne per žemas lygis imtyniauti su merginomis, atsakė, kad ir jiems naudinga pakovoti su merginomis, nes tai kelia jų techninį lygį – jie priversti galynėtis techniškiau, o ne per jėgos prizmę.

Lietuvės taip pat neverkšleno ir ant imtynių kilimo su stipresniais partneriais dirbo sukandusios dantis. Stovyklos pabaigoje merginos turėjo progą išmėginti save aukšto lygio varžybose.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos komandos. Kovas stebėjo imtynių legenda Aleksandras Medvedis. Po varžybų triskart olimpinis čempionas negailėjo pagyros žodžių mūsų šalies atletėms.

Dvi lietuvės tapo turnyro nugalėtojomis, viena laimėjo antrą vietą ir dvi užėmė trečias vietas.

Šiaulių universiteto studentė G. Blekaitytė (67 kg) finale įveikė baltarusę, tarptautinių turnyrų nugalėtoją Viktoriją Seredą.

Turnyro nugalėtojos titulą taip pat iškovojo Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos mokinė D. Domikaitytė (63 kg).

„Labiausiai džiugina tai, kad Danutė kelyje link finalo 1:4, 2:1, 2:1 įveikė pasaulio jaunimo čempionato prizininkę bei pastarųjų metų Europos čempionatų medalininkę, pajėgiausią Baltarusijos jaunimo rinktinės imtynininkę Anastasiją Hučiok“, – pasakojo A. Kaselis.

Sidabro medaliu pasipuošė Deimantė Butavičiūtė (55 kg). Šiaulių miesto Šiaurės kolegijos studentė nugalėjo baltarusę Veroniką Torenik ir lenkę Jolantą Tkačuk. Finale Deimantė lygioje kovoje 2:2, 1:3 nusileido Baltarusijos jaunimo čempionei Svetlanai Lomaševič.

Trečias vietas užėmė Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos mokinės Kristina Domikaitytė ir Gerda Musiejukaitė (abi 51 kg.).

Balandžio pradžioje šalies moterų imtynių rinktinė išvyksta į mokomąją treniruočių stovyklą Helsinborge. Be lietuvių į Švediją atvyks imtynininkės iš septynių šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją