Miesto šventės dalis

Šiais metais jau tradicine tampanti trijų dienų regata vyks tuo pačiu metu kaip ir Trakų miesto šventė - birželio 6–8 dienomis.

Pasak „Gero vėjo klubo“ prezidento Manto Klimantavičiaus, šie du renginiai puikiai papildo vienas kitą – burinės jachtos papuošia Galvės ežerą, džiugindamos miesto svečių akis, o buriuotojams kur kas smagiau kovoti, girdint ežero pakrantes susispietusių žiūrovų raginimus bei matant susižavėjimo kupinas akis. Toks žiūrovų palaikymas ypač svarbu jauniesiems sportininkams, kurių kasmet vis gausesnis būrys dalyvauja „Galvės taurės“ regatoje.

Miestelėnai ir miesto svečiai galės stebėti regatos startą ir klausyti renginio komentatoriaus pasakojimo, sekti varžybų situaciją realiu laiku. Tai puiki proga mažiau suprantantiems apie buriavimą, iš arti pamatyti, kaip vyksta jachtų lenktynės, sužinoti pagrindinius sportinio buriavimo principus.

Regatoje dalyvaus ir kreiserinės, ir sportinės jachtos

„Galvės taurę 2014“, taip pat kaip ir pernai, organizuoja du klubai – kreiserinį sportinį buriavimą vystanti asociacija „Gero vėjo klubas“ drauge su vaikų buriavimą Trakuose propaguojančia asociacija „Trakų buriuotojų klubas“.

Regatoje kviečiamos dalyvauti kreiserinės jachtos („ORC Club 2014“ ir „OPEN“ be handikapo), sportinės jachtos („Optimist“, „Laser Standart“, „Laser Radial“, „Laser 4.7“, „Finn“, „Kadet“, 470 ir „RS FEVA“).

Jachtos distancijose aplink bojas varžysis visas tris regatos dienas. Per tris regatos etapus numatomi septyni trumpi, techniški plaukimai. Taip pat bus ir vienas ilgesnis – navigacinis plaukimas Galvėje.

Kaip ir kasmet ORC grupės jachtų finišo laikas bus koreguojamas naudojant visame pasaulyje pripažįstamą „ORC Club handikapo“ formulę. ORC grupės jachtos turės pateikti atnaujintus 2014 metų ORC matavimo sertifikatus, kuriais regatos dalyviai turėtų pasirūpinti asmeniškai ir iš anksto. Teisėjauti varžybose kviečiami kvalifikuoti Lietuvos buriuotojų sąjungos teisėjai.

Laukiami buriuotojai naujokai

„Galvės taurės 2014“ regatoje galės dalyvauti ne tik patyrę buriuotojai, bet ir su buriavimu menkai susipažinę naujokai. Kaip sakė M. Klimantavičius, praėjusių metų patirtis parodė, kad yra entuziastingai nusiteikusiu išbandyti buriavimą ir laukiančių tam tinkamos progos. Ši regata suteiks galimybę naujoms įguloms startuoti regatoje su prityrusiais škiperiais.

„Šiuo metu jau užsiregistravusios kelios naujokų įgulos, todėl kitiems, norintiems būti įvykių sūkuryje, patariame nieko nelaukus surinkti draugų komandą, registruotis regatai ir pradėti treniruotis“, – entuziastingai kviečia „Gero vėjo klubo“ prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)