Pasak Lietuvos čiuožimo federacijos pranešimo, Lietuvos pora surinko privalomus taškus už techniką, suteikiančius teisę dalyvauti 2016 metų pasaulio čempionate, kuris vyks kovo mėnesį Bostone (JAV).

Tuo pačiu sportininkai iškovojo teisę dalyvauti ir 2016 metų Europos čempionate, kuris vyks sausio mėnesį Bratislavoje (Slovakija).

ISU yra nustačiusi kvalifikacinius taškus už techniką, kuriuos surinkę sportininkams suteikiama teisė dalyvauti svarbiausiuose čempionatuose, t.y. Europos, pasaulio, pasaulio jaunimo bei keturių kontinentų.

Siekiant patekti į Europos čempionatą, porinio čiuožimo atstovai trumpojoje programoje privalo surinkti ne mažiau nei 20,00, o laisvojoje - ne mažiau nei 36,00 balus. Pasaulio čempionato kvalifikacinis barjeras yra kur kas aukštesnis: trumpoji programa - 25,00, o laisvoji - 43,00 balai.

G. Butkutė ir N. Jermolajevas turnyre Italijoje trumpojoje programoje už techniką surinko 27,50, o laisvojoje programoje - 55,07 balus. ISU nustatytą kvalifikacinį barjerą pasaulio čempionatui laisvojoje programoje pora viršijo 12 taškų.

Be to, laisvojoje programoje Lietuvos pora techniniais parodymais aplenkė šių varžybų nugalėtojus - stipriausią ir labai patyrusią Italijos porą Valentiną Marchei ir Ondrejų Hotareką (177,42 balo), kurie šių metų Europos čempionate buvo ketvirti.

Trečiojoje vietoje liko Prancūzijos atstovai Camille Mendoza ir Pavelas Kovalekas (112,34 balo).

Pastebima, jog visos trys prizines vietas iškovojusios poros yra mišrios - partneriai yra skirtingų tautybių. Italijai atstovauja italė ir čekas, G. Butkutės partneris yra Rusijos pilietis, o prancūzų porą sudaro prancūzė kartu čiuožianti taip pat su Rusijos piliečiu.

Lietuvos pora kartu treniruojasi jau trečiąjį sezoną, tačiau ISU varžybose startavo pirmąjį kartą, kadangi iki 2015-2016 metų sezono lietuvė buvo per jauna dalyvauti Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) suaugusiųjų varžybose.

G. Butkutė ir N. Jermolajevas daug laiko praleidžia mokomosiose treniruočių stovyklose Sankt Peterburge, kur juos treniruoja Konstantinas Bezmaternychas. Šiame Rusijos mieste pora treniruojasi legendinės porinio čiuožimo trenerės Tamaros Moskvina grupėje kartu su Europos čempionais ir pasaulio čempionatų prizininkais Yuko Kavaguti ir Aleksandru Smirnovu.

Turnyro Italijoje moterų grupės varžybose taip pat dalyvavo Inga Janulevičiūtė, kuriai tai buvo irgi pirmosios sezono varžybos. Po trumposios programos sportininkė buvo vienuolikta, tačiau kur kas geriau atlikusi laisvąją programą galutinėje įskaitoje tarp septyniolikos dalyvių pakilo į devintą (115,74 balo) poziciją.

I. Janulevičiūtė surinko kvalifikacinius taškus už techniką, suteikiančius teisę dalyvauti Europos čempionate.

Moterų varžybas turnyre Italijoje laimėjo laimėjo italė Roberta Rodeghiero (167,27), aplenkusi švedę Joshi Helgesson (155,92) ir japonę Miyu Nakashio (150,86 balo).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)