Palaiko europiečius

Kaune keliuose baruose ir klubuose pastatyti dideli televizoriai arba vaizdo projektoriai. Prie jų susėdę kauniečiai aktyviai palaiko savo favoritus. Dažnai simpatijų sulaukia tiek viena, tiek kita komanda. Taip sutapo, kad vakar rungtyniavo net trys Azijos šalių rinktinės, o dauguma kauniečių palaikė šių komandų varžovus.

"Negi sirgsi už azijiečius, kai jie žaidžia su europiečiais?" - sakė VDU studentai Donatas ir Martynas kavinėje "Ketvirtoji valdžia" stebėję Japonijos ir Belgijos rungtynes. Jie tik dviese ir sėdėjo prie didžiulio ekrano. "Į čempionatą nuvykti neturime galimybių, todėl varžybas žiūrime per šį ekraną. Dabar sesija, bet futbolui ir alui laiko atsiranda", - sakė vaikinai.

Donatas mano, kad čempionais turėtų tapti italai. "Kol kas čempionatą gadina tik teisėjai, kurie nuskriaudė turkus ir slovėnus. Teisėjai abu kartus padėjo pripažintoms komandoms, matyt, čia suveikė psichologinis momentas. Pikta dėl brazilo Rivaldo, už tokią vaidybą futbolininką reikėtų diskvalifikuoti ne tik vienerioms rungtynėms, o dar griežčiau nubausti", - sakė Donatas.

Laukia įspūdžiai iš pirmų lūpų

Klube "Siena" tas pačias rungtynes stebėjo kur kas daugiau žmonių. Čia vėl gi kauniečiai palaikė europiečius. Visi pašoko nuo kėdžių, kai belgams pavyko išlyginti rezultatą. Klubo atstovas Aurelijus Silkinis sakė norįs, kad čempionais taptų anglai, tačiau mano, jog nugalės Argentina.

Klubo renginių organizatorius Gediminas Juodeika pažymėjo, kad Lietuvos futbolo federacija čempionato rungtynes rekomenduoja žiūrėti "Sienoje". Jau dabar klube vyksta įvairūs žaidimai, o čempionate prasidėjus atkrintamosioms varžyboms jų dar daugės. Iš viso bus išdalyta 60 įvairių prizų, tarp kurių - kamuoliai, apranga.

Penktadienį 13 val. klube lankysis ką tik iš pasaulio čempionato grįžęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius ir pasidalys šviežiausiais įspūdžiais. Vėliau, po pusvalandžio, prasidės didelę intrigą keliančios rungtynės tarp Anglijos ir Argentinos rinktinių.

Lietuviai brangios simbolikos neperka

Vienas iš čempionato partnerių yra "Adidas" firma. Kaune veikia šios firmos atstovės UAB "Solardas" parduotuvė, tačiau joje nerasite pirmenybių simbolika pažymėtų daiktų. Tik vitrinoje yra plakatas su specialiai čempionatui pagaminto kamuolio atvaizdu. Tačiau kauniečiai gali būti ramūs, lygiai taip pat "nuskriausti" ir vilniečiai.

Kaip sakė "Solardo" rinkodaros ir pardavimo direktorius Raimondas Arlauskas, simbolika pažymėtų prekių parduotuvėse nėra, nes prieš pusmetį užsakant prekes jų dar nebuvo.

"Specialiai čempionatui pagaminti kamuoliai "Fevernova" dabar jau užsakyti, bet Lietuvoje jie pasirodys tik kitų metų pradžioje. Simbolika paženklinta apranga buvo neužsakyta, nes futbolo prekių paklausa Lietuvoje labai maža, o proginės aprangos kainos pakankamai didelės net ir vakariečiams. Mes tiesiog nerizikavome likti su neišparduotais brangių prekių likučiais, nes minimalus vienos rūšies prekės užsakymas yra 50 vienetų", - paaiškino R.Arlauskas.

Kauno "Adidas" parduotuvėje, anot jos darbuotojų, per 2000 metų Europos futbolo čempionatą buvo parduoti tik du simbolika paženklinti kamuoliai. Priežastis aiški - kamuoliai kainavo po 400 litų. Jų ir dabar galima įsigyti.

Jei kas labai nori nusipirkti simbolika pažymėtą kamuolį, gali tai padaryti internete. Oficialioje čempionato svetainėje "Fevernova" kamuolys kainuoja 100 eurų (345 litai). Marškinėlių kaina - 35 eurai.