Į nacionalinės rinktinės stovyklą Kaune buvo pakvieti 26 žaidėjai, tačiau jų gretas labai praretino traumos - negali žaisti saugai Aurimas Kučys (Panevėžio "Ekranas"), Orestas Buitkus (Rygos "Skonto"), gynėjas Tomas Kančelskis (Kauno "FBK Kaunas"), puolėjas Andrius Šlekys ("FBK Kaunas"), o Ramenskojės "Saturn" gynėjui Rolandui Džiaukštui lūžęs šonkaulis.

Dėl to rinktinės treneris Algimantas Liubinskas iškvietė tris Vilniaus "Žalgirio" žaidėjus - gynėją Mindaugą Puodžiūną ir saugus Virmantą Lemežį bei Andrejų Sorokiną.

Rinktinės senbuviai Gintaras Staučė, Edgaras Jankauskas, Tomas Žvirgždauskas turnyre nežais dėl to, kad nori pailsėti, o kai kurių futbolininkų nenorėjo išleisti užsienio klubai, kadangi turnyras laikomas neoficialiu.

Pasak A. Liubinsko, kadangi latviams mūsų rinktinė šiemet jau yra pralaimėjusi, tai atsipalaidavimo rinktinėje tikrai nėra. "Turnyrą laimės tie, kurie jo metu bus verti pergalės, o tai parodys rezultatai," - mano A. Liubinskas, kuriam Estijoje talkins jo asistentas Valdas Ivanauskas, atvykęs iš Vokietijos.

Olimpinė rinktinė stovyklavo Raudondvaryje, kur jai buvo sudarytos geros sąlygos treniruotis ir ilsėtis.

"Mums turnyras labai svarbus, kaip ir bet kokios rungtynės. Stengiamės, kad rinktinėje visą laiką vyrautų nuomonė, jog visos rungtynės yra vienodai svarbios," - teigia komandos treneris Virginijus Liubšys.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją