Futbolininkai nurungė krepšininkes

Improvizuotą treniruotę stebėjo ir futbolininkas Deividas Česnauskis su žmona Vaida - „Mis Lietuva 2002” yra oficiali Europos futbolo čempionato ambasadorė.

Futbolininkai ir krepšininkės kartu darė apšilimą bei išbandė jėgas keliose rungtyse. Kiek netikėtai, vaikinai nurungė merginas metimo į krepšį varžybose.

„Merginos neįpratusios žaisti atvirame lauke – trukdė vėjas“, - juokavo žinoma krepšininkė Jurgita Štreimikytė–Virbickienė.

Kelia aukštus tikslus

Lietuvos futbolininkai pasiruošimą čempionatui jau pradėjo, o artėjančiame čempionate kelia aukštus tikslus.

„Keliame aukščiausius tikslus – stengsimės pakovoti dėl patekimo į kitą etapą. Pabandysime grupėje užimti antrąją vietą, o kaip seksis – matysime. Pasirengimą pradėjome prieš pora savaičių, buvo Ukrainoje, sužaidėme draugiškas rungtynes. Dabar važiuosime į Palangą, žaisime draugiškas rungtynes. Viskas vyksta pagal planą“, - teigė Lietuvos U-19 futbolo rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Tuo tarpu D. Česnauskis mano, kad artėjantis čempionatas – puiki reklama Lietuvai.

„Šis čempionatas yra postūmis Lietuvos futbolui ir tai vertinu labai gerai. Vis tiek futbolas yra Nr. 1 sporto šaka pasaulyje ir tokie čempionatai yra stebimi visame pasaulyje“, - teigė D. Česnauskis.

Europos U-19 futbolo čempionatas Lietuvoje (Kaune, Alytuje ir Marijampolėje) vyks liepos 20 – rugpjūčio 1 dienomis.

Laukia gera pamoka

Kiek anksčiau (liepos 18-28 dienomis) Lietuvoje prasidės U-19 merginų pasaulio čempionatas.

„Be abejo, viltys visuomet yra. Tuo labiau, kad žaidžiame namuose. Aišku, bus ir palaikymas ir spaudimas, o mums svarbiausia sėkmingai įveikti grupės varžybas. Vėliau kiekviena diena bus nauja diena. Kiekvieną dieną eisime į priekį“, - DELFI teigė rinktinės trenerės asistentė J. Štreimikytė–Virbickienė.

Lietuvos krepšininkėms grupės varžybose teks susirungti su JAV, Kinijos ir Malio ekipomis.

„Jau geriau tegul tenka jos pogrupyje. Šiaip pogrupis yra labai įdomus – visos keturios šalys su skirtingomis krepšinio filosofijomis ir supratimu. Aš manau, kad bus labai įdomu. Tuo labiau, kad tokio amžiaus krepšininkėms labai daug lemia psichologija, nuotaika – gali būti daug siurprizų“, - įsitikinusi J. Štreimikytė–Virbickienė.

Praeityje žinomos krepšininkės teigimu, artėjantis čempionatas bus puiki pamoka jaunosioms žaidėjoms.

„Merginos gavo šansą, nes į čempionatą nebūtų papuolę. Manau, merginos stengsis tą šansą išnaudoti. Žiūrėsime, kaip seksis, tuo labiau, kad yra sudėtinga surinkti U-19 rinktinę, bus nemažai jaunesnių merginų. Joms ateičiai tai bus labai gera pamoka ir paspirtis į ateitį“, - DELFI teigė J. Štreimikytė–Virbickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)