Rumšiškių etapo trasa – žvyro ir asfalto takeliai bei akmenimis grįstas takas Liaudies buities muziejuje. Rato ilgis – 5,2745 km. Įskaitinės pusmaratonio distancijos dalyviai prieš įveikdami 4 ratus dar bėgs ir 500 m ilgio atkarpą.

Jėgas galima bus išmėginti ir trumpesnėse 10 km, 5 km ir 500 m distancijose.

„Paskutinis etapas Rumšiškėse tradiciškai vyks gražiu oru, apibėgsime visą Lietuvą, o bėgdami pamatysime visus šalies regionus, – pasakojo Lietuvos bėgimo taurės kuratorius Audrius Jaraminas.

Pamatėme, kad Lietuva graži, apibėgome visą šalį ir džiaugiamės, kad yra organizatorių, kurie kviečiasi Lietuvos bėgimo taurę. Kitais metais gal turėsime mažiau bėgimo etapų, nes norime ne tik kiekybės, bet ir kokybės.
Audrius Jaraminas

Anot jo, bėgimas paskutiniame LBT etape išskirtinis, nes dalyviai bus išskirstyti pagal amžiaus grupes – pirmiausiai startuos vyriausieji, o elitiniai bėgikai startuos paskutiniai (pagal taip vadinamas „handicap“ taisykles).

„Rumšiškėse apdovanosime visų amžiaus grupių nugalėtojus bendroje įskaitoje, o vardines taures įteiksime Tauragėje. Rumšiškėse taip pat apdovanosime greičiausią klubą – apausime sportiniais bateliais ir įteiksime kelionę į Milano ar kitą pasirinktą maratoną trims vyrams ir trims moterims. Bus arbatos, košės prizų. Laukiame visų atvažiuojančių“, – kvietė A. Jaraminas.

Lietuvos bėgimo taurės kuratorius pasidžiaugė, kad šiais metais buvo apvažiuota daug šalies miestų, surengti keli nauji etapai: „Pamatėme, kad Lietuva graži, apibėgome visą šalį ir džiaugiamės, kad yra organizatorių, kurie kviečiasi Lietuvos bėgimo taurę. Kitais metais gal turėsime mažiau bėgimo etapų, nes norime ne tik kiekybės, bet ir kokybės.“

Šiais metais trasų ilgį padėjo išmatuoti sertifikuotas atstovas Alfonsas Kazlauskas, savo pastabomis po bėgimų nuolat dalijosi bėgikas Aurimas Skinulis, prie LBT prisidėjo nauji partneriai.

„Paskutinis etapas savotiškai įpareigoja. Maratonas baigėsi, prasideda naujas maratonas. Todėl kviečiame visus išsakyti mintis ir norus, pastebėjimus ar pasiūlymus. Kitais metais startuosime su šypsena ir turėsime gražų sezoną“, – sakė A. Jaraminas

Kviečiame registruotis ir į bėgimą Lietuvos karių dienai paminėti „Tauragė 2019“, kuris vyks lapkričio 17 dieną. Ten bus pristatytas kitų metų Lietuvos bėgimo taurės sezonas.

Bėgimas „Aplink Lietuvą“ (spalio 19 dieną) Liaudies buities muziejuje Rumšiškėse:

9.00 – registracija ir numerių išdavimas varžybų centre.
10.45 – Varžybų atidarymas.
11.00 – PUSMARATONIO STARTAS pagal HANDICAP taisykles, kurios bus paskelbtos varžybų vietoje ir mūsų svetainėje.
11.30 – STARTAS 5 km ir 10 km
12.30 – Vaikų bėgimas 500m
13:30 – APDOVANOJIMAI
13:45 – APDOVANOJIMAI – 2019 LBT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją